Gündem, Haberler, Siyaset, Sizce

Bayram Tatili Kaç Gün Olacak?

Yaklaşan bayram tatili öncesinde tüm çalışanların en çok merak ettiği konuyla ilgili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’den açıklama geldi. Ülke olarak tatilden çok çalışmaya ihtiyacımız olduğunu belirten Zeybekçi, bu konuda alınacak karar ne olursa olsun saygı duyacağını sözlerine ekledi.

Özellikle turizmcilerin bayram tatilinin uzatılması konusunda talepleri bulunuyordu. Bakan Zeybekçi turizmi desteklese de uzun tatil sürecinin üretime olumsuz etki yaratacağını ve bu sebeple konu ile ilgili çok fazla yorumda bulunmak istemediğini sözlerine ekledi.

kurban-bayrami-tatili-2017.jpg

Tatil Beklentisi 10 Gün

30 ağustos Zafer Bayramı ile birleşen kurban bayramı tatili 6 gün olacak. Ancak turizm sektörü ve çalışan kesim bu sürenin 10 gün olması yönünde beklentiler içinde. Yaz dönemine gelen bayram tatillerinden oldukça memnun olan vatandaş mümkün olduğunca bu fırsatları değerlendirmekten yana görünüyor. Eğer istekler kabul görürse 28-29 Ağustos tarihler de tatil ilan edilecek ve süre 10 üne uzayacak.

Ülke genelinde 10 günlük tatil süresinden faydalanacak kişi sayısının 1 milyon olacağı ve ve 1 milyon vatandaşın 1 milyar lira gelir bırakacağı beklense de, hükümetten henüz net bir karar çıkmış değil. Pek çok çalışan ise önceden planlamalarını yaparak yıllık izinleri ile bu süreyi birleştirmiş görünüyor.

Ramazan bayramında tatil süresinin kısa olması sebebi ile ecen senek kadar hareket yaşanmayan iç pazarda, hem otelciler hem seyahat acenteleri umudunu Kurban Bayramı’na bağlamış durumda. Yurt dışı tatil paketlerinin de yoğun talep görmesi ile acentelerin iş hacmi büyümüş durumda.

 Hem Aile Ziyareti Hem Tatil Planlamak Mümkün

Tatili seven bir toplum olarak, emen herkesin bu bayram tatilini geçirmek için bir planı bulunuyor. Aile ziyaretlerinin yoğunluk kazandığı bayram dönemlerinde, eğer tatil 10 gün olarak açıklanırsa, insanların hem yaz tatillerini hem de aile ziyaretlerini gerçekleştirecek vakitlerinin kalacağı tahmin ediliyor. Dini vecibelerini yerine getirmek isteyenler için kurban bayramının ilk günü genellikle kurban keserek ve aile ziyaretleri gerçekleştirerek gerçekleşmekte ve sonrasında tatil programlarına başlanmaktaydı. Bu şartlarda ise, vatandaşın önce tatilini yapıp sonrasında dini gerekliliklerini yerine getirecekleri tahmin ediliyor.

  1. Bayram tatili hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

    1. Tatil uzatılmasın.
    2. Yıllık tatil planları her yıl başında açıklanmalı ve belli bir sayıda tutulmalı.
    3. Tatil 10 günden fazla olsun.
    4. Tatil 10 güne çıkarılsın.
    5 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir