Kadın, Yaşam

Bebek Cilt Bakımı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Bebeklerin ciltleri henüz olgunluğunu tamamlayamadığı için oldukça hassastır. Koruyucu kalkanları oluşmadığı için, kızarmaya, tahriş olmaya oldukça yatkındır. Tüm bu sebeplerden dolayı bakımlarının da titizlikle yapılması gerekmektedir. Bebeklerin cilt bakımı hakkında doğru bilinen yanlışları öğrenmekte ve bebeklerimize yaptığımız cilt bakımlarını bu uygulamalar doğrultusunda yapmakta fayda vardır.

bebek-cildi-bakimi.jpg

Yeni doğan bir bebeğin cildinin pH değeri nötr’dür ancak daha sonra özellikle ilk aydan sonra asidik değere yani 5.5 değerine ulaşmaktadır. Tüm bu sebeplerden ötürü bebeklerinize sürdüğünüz kremler, losyonlar dermatolojik olarak test edilmiş ve yeni doğan bebekler için uygun ürünlerden oluşmalıdır. Bebeklerin göbekleri düşene kadar yıkanmaması gerektiği ile ilgili doğru bilinen bir yanlışı açıklığa kavuşturmak da yeri geldiği için uygun olmaktadır. Bebeklerin doğumları ile birlikte üzerlerinde kan vb. gibi tortular varsa, doğumdan en az 2 saat sonra yıkanmalı kirli dokulardan bebeğinizin vücudunun korunması sağlanmalıdır. Uygun şartlarda yaptırılan banyolar bebeklere zarar vermez.

bebeklerde-cilt-bakimi.jpg

Bebeklerin temizliği için sadece su değil, uygun pH değerli sabunlar, şampuanlar ve temizleyiciler kullanmak doğru olur. Kirli kalıntılar sadece su ile temizlenmez. Ayrıca bebeklere her gün değil ancak gün aşırı şampuan uygulamak saç derisindeki kalıntıların temizlenmesi açısından önemlidir. Bebekler ılık suyla, kirli partiküllerinden, ölü deri ve hücrelerinden arındırılabilmektedir. Bu nedenle her gün banyo yaptırılmalarında hiçbir sakınca yoktur. Ancak çok soğuk havalarda yeteri kadar sıcaklığın sağlandığı ortamlarda banyo yaptırılması bebeklerin hasta olmalarını engelleyecektir.

bebek-cildi.jpg

Bebeklerinizin cildi, gelişimini tamamlayamadığı için kurumaya, çatlamaya çok meyilli olduğundan dolayı, cildine uygun nemlendiriciler ile nemlendirilmeli ve esnekliği korunmalıdır. Ayrıca doğal yağlar kullanacaksa asidik değerlerine bakılmalı, uygun pH değerli doğal yağlar ile bebek bakımı yapılmalıdır. Doğru bilinen yanlışlardan bir tanesi de zeytinyağı gibi doğal yağların daha az zararlı olduğu algısıdı. Ya da başka koruyucu yağlar da aynı etkiyi gösterebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir