Haberler

Beden Dili İle İnsanları Anlamanın Yolları

İnsanların sizin hakkınızdaki düşüncelerini, size yalan söyleyip söylemediklerini veya gerçekten akıllarından neler geçtiğini, sadece davranışlarına, mimiklerine ve hareketlerine bakarak öğrenmek istemez miydiniz? İşte, bu merakınızı gidermenizi sağlayacak beden dilinin püf noktaları ile ilgili araştırmalarımızın sonuçlarını sizlerle paylaşıyoruz:

Eğer bir kadın sizinle konuşurken saçlarıyla oynuyorsa, biliniz ki sizden ilgi bekliyor ve sizinle ilgileniyor demektir. Eğer size saçları hakkında soru soruyorsa, sizin ona olan ilginizi ölçüyor anlamına gelmektedir.

Acaba Bu Gerçek Bir Gülümseme Mi?

Beden dilinin en önemli unsurları arasında yer alan gülümsemeler, karşınızdaki insanın size ilgisinin olup olmadığını çok kolay bir şekilde anlatabilir. Bir insan size gülerken eğer gözlerinin etrafı kırışana kadar ağzında kocaman bir gülümseme oluşuyorsa, bu gerçek bir gülümsemedir. Bu durumu karşınızdakinin gözlerinden de anlayabilirsiniz. Donuk bir ifade, ardında yalanı barındırır.

beden-dili-okuma.jpg

Eller Yalan Söylemez

Karşınızdaki şahıs sizle konuşurken ellerini saklıyorsa, bu durum onun rahat olmadığını ve sizden bir şeyler sakladığını anlatmaktadır. Eğer sizle konuşurken ellerini fazla hareket ettirmeden, görebileceğiniz bir şekilde konumlandırdıysa, karşınızdaki kişinin sizden saklamak istediği bir şey yoktur.

Hoşlandığınız Kişinin Ayaklarına Dikkat Edin

Karşınızdaki insanın sizden hoşlanıp hoşlanmadığını merak ediyorsanız mutlaka ayaklarının konumuna dikkat etmelisiniz. Eğer sizinleyken ayaklarını size dönük bir şekilde konumlandırdıysa, bu durum o kişinin sizinle olmaktan mutlu olduğunu göstermektedir. Eğer ayaklarından birisi başka bir yöne doğru ise, bu durumda o kişi yanınızdan gitmek için fırsat kolluyordur.

beden-dili-okuma-yolu.jpg

En Önemlisi Gözler

Beden dilinin en önemli noktası gözlerdir. Karşınızdaki kişi size bakarken kaşlarını hafif bir şekilde kaldırıp gözlerini büyüterek bakıyorsa, o kişi size hayranlık duyuyor ve ağzınızdan çıkan her kelimeyi dikkatle dinliyor demektir. Eğer gözlerini kısa aralıklarla başka yönlere kaydırıyorsa, sizden sıkılmıştır ama sizi de kırmak istemiyordur. Göz kapaklarını uzun aralıklarla kapatıp açıyorsa, sizin söyledikleriniz o kişinin bir kulağından girip diğer kulağından çıkıyordur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir