Gündem, Haberler, Siyaset, Sizce

Bekir Bozdağ’a Göre Kemal Kılıçdaroğlu 2019’da Aday!

Ak Partinin 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adayı belli: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Erdoğan’ın karşısına kimlerin aday olarak çıkacağı ise şu an için tam bir muamma. Anlaşılan, önümüzdeki yaklaşık 2 yıllık süre boyunca ( eğer bir erken seçim olmazsa) siyaset arenamızda tam bir Game of Thrones entrikaları izleyeceğiz. Bakalım kimler kimlerle hareket edecek.

kilicdaroglu-aday-olacak-mi.jpg

Geçtiğimiz günlerde SONAR’ın başkanı Hakan Bayrakçı bomba tahminlerde bulunmuş ve İlhan Kesici’nin CHP’den aday olması durumunda yüzde 53 gibi bir oy oranıyla seçimi kazanacağını iddia etmişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise daha önce seçimlerde aday olmayacağını belirtmişti. Ancak, özellikle CHP liderinin gerçekleştirdiği Adalet yürüyüşünden sonra kendisinin ismi adaylık için bazı kesimler tarafından yüksek sesle dile getirilmişti. Abdulkadir Selvi bu tartışmaların yaşandığı dönemde köşesinde, bizzat Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeye atıfta bulunarak, Kılıçdaroğlu’nun aday olmayacağını ama kapıyı da tamamen kapatmadığını yazmıştı. Selvi’ye göre, Kılıçdaroğlu adaylık için “bakalım” diyerek kapıyı açık bırakmıştı.

bekir-bozdag-1.jpg

Ak Parti kulislerine göre ise Kılıçdaroğlu aday olacak. Geçtiğimiz gün açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun 2019 seçimleri için nabız yokladığı yorumunda bulundu. Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği Maltepe mitingine de değinen Bozdağ, mitingin Adalet mitingi değil adaylık mitingi olduğunu belirtti. Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun söz konusu miting ile muhafazakar kesime “ben sizin hepinizin hamisi olacağım” mesajlarını verdiği iddiasında bulundu.

Kılıçdaroğlu aday olur mu bilemeyiz ama anlaşılan o ki seçime kadar bir sürü kişinin ismi adaylık için geçecek gibi. Bakalım gelecek günler ne gösterecek.

  1. Sizce, Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacak mı?

    1. Sanmıyorum
    2. Kesinlikle olacak.
    3. Yerine farklı bir aday önerecek
    3 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir