Haberler, Spor

Beşiktaş Göztepe Maçında Gözlerden Kaçmayan O Detay!

Süper Lig’in 11. haftasında Beşiktaş, zorlu geçmesi beklenen Göztepe deplasmanından iyi bir oyun ve net bir skorlar 3-1 galip ayrıldı. Bu sezon ilk kez bir Süper Lig maçında 3 gol atmayı başaran siyah beyazlıların gollerini 7. Dakikada Talisca, 47’de Babel ve 53’te Cenk Tosun attı. Göztepe’nin tek golünü ise 62. dakikada Nabil Ghilas kaydetti. Göztepe’de Leo, 86. dakikada gördüğü kırmızı kartla sahayı terketmek zorunda kaldı. Bu skorla, Beşiktaş puanını 21’e yükseltirken, Göztepe ise 17 puanda kaldı.

İçerik Navigasyonu

İki takımın ilk 11’i

Göztepe’nin 11’i: Beto, Sabri, Kadu, Leo, Traore, Halil (77. dk. , Ngando), Selçuk Şahin (83. dk., Doğanay), Andre Castro, Tayfur (56. dk., Ömer Şişmanoğlu), Gouffran, Ghilas

Beşiktaş’ın 11’i: Fabricio, Gökhan Gönül (61. Dk., Medel), Pepe, Tosic, Adriano, Quaresma (88. Dk., Negredo), Hutchinson, Tolgay, Babel, Talisca (80. Dk., Necip), Cenk Tosun

Maçın önemli anları

7. dakika: Babel’in sol kanattan açtığı ortaya ceza sahası çizgisine yakın bir noktadan yükselerek iyi bir kafa vuruşu yapan Talisca, Beşiktaş’ı 1-0 öne geçirdi.

47. dakika: Beşiktaş ikinci yarıya golle başladı. Sol kanatta topla buluşan Babel, rakiplerinin üstüne üstüne giderek girdiği ceza sahasında yaptığı vuruşla kaleci Beto’yu çaresiz bırakarak takımını 2-0 öne geçirdi.

53. dakika: Güzel oyununu sürdürmeye devam eden Beşiktaş, Cenk tosunun ceza sahası içinde yaptığı vuruşla takımını 3-0 öne geçirdi.

66. dakika: Traore’nin güzel pasında topu boş kaleye gönderen Ghilas, farkı ikiye indirerek durumu 3-1’e getirdi.

Maçta başka gol olmayınca karşılaşma, Beşiktaş’ın 3-1’lik galibiyeti ile sonuçlandı.

Oğuzhan yedek kulübesinde

Şenol Güneş, Şampiyonlar Liginde Monaco ile yaptığı maçta sahaya sürdüğü 11’den sadece bir değişiklik yaptı. Monaco maçında ilk 11’de yer alan Oğuzhan Ozyakup, bu maçta Şenol Güneş tarafından kulübeye çekildi. Güneş, Oğuzhan’ın yerine Talisca’ya forma verdi.

Karşılaşmadan diğer notlar

Siyah beyazlı taraftarlar takımlarını bu zorlu deplasmanda yalnız bırakmadı. Misafir takım tribünlerini dolduran siyah beyazlılar, takımlarını desteklediler. Bu arada maçtan önce iki takım taraftarı arasında istenmeyen olaylar gerçekleşti. Bazı Göztepeli taraftarlar, Beşiktaş taraftarlarını taşıyan otobüsleri taşladı. Polis, olayların büyümemesi için biber gazı kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir