Haberler, Spor

Beşiktaş Gruptan Çıkabilecek Mi?

Beşiktaş 1 Kasım’da kendi sahasında oynadığı maçta Monaco ile 1-1 berabere kaldı ve puanını 10 yaptı. 10 puan ile grubuna yenilgisiz ve lider olarak devam eden Beşiktaş’ın turu garantilemesi ise Porto’nun aldığı sonuçla birlikte gerçekleşmedi.

İçerik Navigasyonu

Beşiktaş 4. Haftayı Kayıpsız Kapadı

Monaco ile kendi evinde karşılaşan Beşiktaş ilk yarının son anlarında yediği gole ikinci yarıda Cenk Tosun’la cevap verdi ve Monaco maçından 1-1 beraberlik ile ayrıldı. Bu durumda 10 puana ulaşan ve gruptan çıkma hesapları yapan Beşiktaş’ın planları ise Porto-Leipzig maçından gelen sonuçla 5. haftaya kaldı.

Porto RB Leipzig’i Mağlup Etti Planlar Değişti

Daha önce planlarını 4. haftada üst tur biletini elde etmeye yönelik yapan Beşiktaş’ın planları ise Porto- RB Leipzig maçından gelen haberlerle yeniden şekillendi. RB Leipzig Porto karşısında galip geldiği takdirde Beşiktaş 4. hafta maçları sonucunda üst tura çıkmayı garantileyecekti.  Fakat Porto kendi sahasında 3-1 kazanarak puanını 6 yaptı ve grupta ikinci sıraya yerleşti. RB Leipzig ise 4 puanda kalarak grupta 3. sıraya geriledi. Bu durum son 16 biletini alma hesaplarını yapan Beşiktaş için plan değişikliklerine yol açtı.

Bundan Sonra Ne Olacak?

1 Kasım’da oynanan maç sonuçlarına göre son 16 için hesaplamalar tekrar yapıldı. Bu duruma göre Beşiktaş’ın kendi sahasında oynayacağı Porto maçından veya deplasmanda oynayacağı RB Leipzig maçından 1 puan alması halinde gruptan çıkmasının önünde bir engel kalmayacak. Ayrıca bu iki maçtan herhangi birisinde alınabilecek bir galibiyet Beşiktaş’ı 13 puana yükseltecek ve grup liderliğini de garantilenmiş olacak.

Farklı İhtimaller

Beşiktaş’ın puan alması durumunda gruptan çıkması kesinken Beşiktaş’ın iki maçını kaybederek 0 puan alması durumunda da gruptan çıkması yüksek ihtimal. Beşiktaş’ın hiç puan alamadığı durumda Monaco’nun RB Leipzig’ten puan alması halinde Beşiktaş’ın gruptan çıkması kesinleşecek. Ayrıca Monaco’nun son hafta maçlarında Porto’yu yenilgiye uğratması halinde Beşiktaş iki maçta kaybetse bile averaj üstünlüğü sağladığı takdirde gruptan lider olarak çıkabilecek.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir