Haberler

Beşiktaş Porto Maçının Dikkat Çeken Detayları

Vodafone Park’ta Portekiz’in Porto takımıyla karşılaşan Beşiktaş, karşılaşmadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Bu sonuçla beraber puanını 11’e yükselten siyah beyazlılar, gruptan lider çıkmayı garantileyerek bir üst tura yükseldi.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Roberto del Palomar (İspanya)

Beşiktaş: Fabricio, Gökhan Gönül, Pepe, Tosic (Dk. 46 Medel), Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma (Dk. 90+2 Negredo), Talisca (Dk. 87 Oğuzhan Özyakup), Babel, Cenk Tosun

Porto: Jose Sa, Maxi Pereira, Felipe, Marcano, Telles, Danilo, Herrera (Dk. 90 Reyes), Ricardo (Dk. 80 Corona), Oliveira, Brahimi, Aboubakar

Goller: Dk. 29 Felipe (Porto), Dk. 41Talisca (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 9 Oliveira, Dk. 22 Maxi Pereira (Porto), Dk. 43 Talisca, Dk. 65 Gökhan Gönül (Beşiktaş)

Karşılaşmanın önemli anları

Dk. 19 – Babel’in ceza sahası dışından çektiği mükemmel şutu kaleci Jose Sa güçlükle çeldi.

Dk. 29 – Porto 1-0 öne geçti. Ceza sahası içinde topla buluşan Felipe, kaleci Fabri’nin üzerinden topu ağlarla buluşturarak takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

Dk. 33 – Adriano’nun guzel pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Quaresma, sol ayağıyla şutunu çekti ancak kaleci gole izin vermedi.

Dk. 41 – Beşiktaş Talisca ile aradığı golü buldu. Babel’in pası ile sol taç çizgisine yakın bölgede topla buluşan Cenk, rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içine kadar girdi. Ceza sahası içinde iyi pozisyon alan Talisca, Cenk’in pasında topu bos kaleye göndererek takımına beraberliği getirdi.

İlk yarı, iki takımın karşılıklı golleri ile 1-1 sona erdi.

Dk. 58 – Babel’in ceza sahası dışından çektiği mükemmel şut direkte patladı.

Dk. 61 – Beşiktaş Quaresma ile gole çok yaklaştı. Ceza sahası sol çaprazından Quaresma’nın çektiği mükemmel şutu, kaleci güçlükle kurtardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş bir üst tura çıkmayı garantilerken, Porto puanını 7’ye çıkararak bir üst tura çıkma umutlarını sürdürdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir