Haberler, Spor

Beşiktaşlı Yıldıza Milyonluk Teklif!

Şampiyonlar Ligi’nde ikide iki yaparak Türk futbol tarihinde bir ilki gerçekleştiren Beşiktaş’ta yüzler gülüyor. Siyah beyazlı futbolcular hem Süper Lig, hem de Şampiyonlar Ligi’nde başarılı sonuçlar alırken, yönetim de boş durmuyor. Transfer çalışmalarına tam gaz devam eden siyah beyazlı yönetimde yaşanan son gelişmeler ortalığı ayağa kaldıracak cinsten…

Fikret Orman’dan Brezilya seferi

Trabzonspor maçı öncesi Brezilya’ya giden Beşiktaş başkanı Fikret Orman, transfer için geniş bir futbolcu havuzu oluşturduklarından ve bunun üzerinde çalışmalar yürüttüklerinden bahsetti. Brezilya’ya gidişinin iki nedeni olduğunu söyleyen Başkan Orman, sözlerine şöyle devam etti: “Önceden belirlediğimiz isimleri izlemenin yanı sıra yeni ve genç yetenekleri görmek istedik. Daha da önemlisi bu ülkede dostluklar kurup projeler üretmek amacındayız.”

Yılın 365 günü transfer çalışması yaptıklarını dile getiren Orman, “Son iki yıldır şampiyonuz ve bu yıl da şampiyon olmak istiyoruz. Başarıyı sürdürebilir kılmak adına iskeleti bozmadan takıma yeni oyuncular katmaya çalışıyoruz. Genç isimler alıp takımın yaş ortalamasını belli bir seviyede tutmamız gerekiyor. Bu konu hakkında birtakım çalışmalarımız mevcut. Ama bu demek değildir ki yaşlı ve tecrübeli futbolcularımız kötü performans sergiliyor. Buradaki asıl amaç; başarı çıtasını daima yukarıda tutarak önümüzdeki senelere geçişi sağlamak.” dedi ve ekledi:

“Yarını bugünden planlamak gerekir. Vida ile uzun süredir ilgileniyorduk. İki sene önce almaya kalksaydık 10 milyon € gibi bir bonservis bedeli ödememiz gerekecekti. Yıl sonunda takımıyla olan sözleşmesi sona eriyor, onu istiyoruz. Her pozisyona alternatif bakıyoruz. Transfer için geniş bir futbolcu havuzu oluşturduk, bu havuzda gurbetçi oyuncular da var, genç yetenekler de var, oyuna direk katkı sağlayacak yıldız oyuncular da. İnce eleyip sık dokuyarak bu transfer sürecini planlarımız doğrultusunda yürüteceğiz.”

Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olabilir

Beşiktaş, devre arası transfer sezonunda sözleşmesi sona erecek Hırvat stoper Vida ile ön sözleşme imzaladı. Bu arada asıl bomba ise Talisca konusunda yaşandı. Brezilya dönüşü Lizbon’a uğrayan Fikret Orman, Benfica başkanına Talisca’nın bonservisi için 18 milyon €’luk bir teklifte bulundu. Eğer bu teklif kabul olursa, Talisca Türk futbol tarihinin en pahalı transferi olacak. Ayrıca Talisca için başkan Orman’ın kafasında 60 milyon €’luk (260 milyon TL) bir serbest kalma bedeli belirlemek var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir