Eğlence, Geyik

Beyninizi Aldatarak Kişisel Yeteneklerinizi Geliştirin

İnsan beyni karmaşık düzeneklerle hala araştırılmaya devam etmekte günümüzde bile tam anlamıyla çözülmüş sayılmamaktadır. Bilim dünyası beyni araştıradursun biz elimizde ki bilgileri kullanarak neler yapabiliriz beynimizi kandırarak ,yeteneklerimizi nasıl geliştirebiliriz ona bakalım.

kisisel-gelisim.jpg

İçerik Navigasyonu

Aman dikkat havalara

Malum mevsim geçişi sonbaharın soğuk günlerinin yaşandığı şu günlerde bağışıklık sistemimiz de olumsuz etkileniyor. O zaman çok müzik dinlemenin tam sırası. Nasıl mı? Müzik stres hormonu olan kotizolü düşürüyor, dolayısıyla stres hormonunu düşüren sevdiğimiz müziği dinlemek vücuttaki antikorları artırarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Gülmek şifa verir

Güldükçe şifa bulmak diye yaygın bir inanış vardır çevrede gerçekten de öyleymiş. Güldükçe beyne mutluluk hormonu salgılaması için sinyal gönderir. Dolayısıyla güldükçe mutlu olursunuz. Eğer gülemiyorsanız o zaman ağzınıza bir kalem alın be gülme kaslarının çalışmasını sağlayın böylece beyin güldüğünüzü zannetsin ve size mutluluk hormonu salgılasın.

kisisel-gelisim-hakkinda.png

Yaralara birde yakından bakalım 

Dürbünle yaralara yakından bakmak acıyı azaltır. Oxford üniversitesinde yapılan araştırmaya göre yaraya ne kadar yakından bakılırsa o kadar az acı hissedilir.

Jest ve mimikler hatırlamayı kolaylaştırıyor

Dinleyicilere sorulduğunda jest ve mimiklerini çok kullanan konuşmacıların anlattıklarının daha akılda kalıcı olduğu kanıtlanmıştır.

Sağ kulağın duyduğu sol kulağın duyduğundan farklı

sağ ve sol kulak farklı sesleri algılamada uzmandırlar. Sağ kulak konuşma seslerini daha iyi algılarken sol kulak müzik seslerini ve tınıları daha iyi algılar. O zaman konuşanı dinlerken sağ taraftan, müzik dinlerken sol taraftan dinlemek daha iyi duymayı sağlar.

Hafızana bir yer inşa et

hatırmak istenilen birçok şey bazen hatırlanamaz çünkü uzun süreli belleğe aktarılamamış ya da yanlış aktarılmıştır. Uzun süreli belleğe kalıcı olarak aktarmak istediğimiz bilgileri daha kolay hatırlamak için kelimelerden değil görsellerden yararlanmak gerekir. Beynimize bir ev inşa edip içine kelimeleri hapsettiğimizde hatırlamak daha da kolay olacak.

Tam alan etkisi

5 duyu organını yok sayarak deneysel bir ortamda kişilere kulaklık takılır ve beyaz gürültü denen rahatlatıcı bir ses dinletilir. Yüze parlak ışık verilir ve gözler kesilmiş pingpong toplarıyla kapatılır. Birsüre sonra kişiler gürültüyü rengi yok sayarak halüsünasyon görmeye başlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir