Kültür, Sinema

Bilimkurgu Sevenlere Özel Yabancı Dizi Önerileri

Bilimkurgu ülkemizde ve dünya da belki de yıllardır hatta asırlardır en çok sevilen türler arasındadır. Hem film hem dizi hem de kitap olarak en çok satılan veya izlenenler listesinde muhakkak ki bir bilimkurgu esere denk geliriz. Bu durum çok olağandır. Ülkemizde pek kullanılamayan bir tarz olan bilimkurgu genellikle Amerikan yapımı film ve diziler de kendine yer bulmaktadır. Ülkemizde bilimkurgu tarzında film ve dizi çıkmamasının en büyük nedeni olarak genellikle kişiler yeterli teknolojiye sahip olmamamıza vurmaktadır ama bunun nedeni konu bulamamaktan da olabilir. Aynı zamanda bilim kurgu dalında yer alan film ve dizilerin ne yazık ki maliyeti de oldukça maliyetlidir en azından diğer türler ile karşılaştırdığımızda öyledir. Bilim kurgu son yıllarda oldukça tercih edildiğinden olsa gerek bir sürü film ve dizi yapılmaktadır ve çoğu aynı tarzdadır.

Bilimkurgu Diziler 

Bilimkurgu türünde bir çok dizi bulunmaktadır. Bunların çoğu yabancı diziler olsa da bizde şuan ne yazık ki bu tür de herhangi bir yapıt bulunmamaktadır. Bir kaç bilimkurgu diziye örnek vermemiz gerekirse X-Files belki de bu dizilerin başında gelir. Oldukça güzel bir dizidir izlenme oranı da puanı da hak edilerek alınmıştır. Dizi doğa üstü olaylara odaklanmaktadır bunlar çoğu zaman uzaylılara bağlanmaktadır oyunculuklar oldukça iyidir izlemesi eğlenceli bir dizidir.

İkinci olarak Supernatural da bir bilimkurgu dizidir. Bu da aynı şekilde doğa üstü olaylara odaklanan bir dizidir uzaylıların yanı sıra daha bir çok şeye daha değinilmektedir.

Üçüncü olarak Walking Dead de bu listede yerini alabilir. Çoğu kişi bilim kurgu olduğunu düşünmese de gerçek hayatta zombi diye bir şey yoktur. Bu tamamı ile filme ait bir kurgudur. Adından da anlaşılacağı üzere yürüyen ölülerden yani zombilerden bahsedilmektedir. İzlemesi oldukça keyiflidir. Bol aksiyon bol heyecan içeren bir yapıttır yine aynı şekilde oyunculuklarda oldukça başarılıdır. Son olarak Fringe de bir diğer bilimkurgu türüne girebilecek dizilerdendir. Konu olarak X Files ile benzerlik gösterir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir