Kültür, Sanat, Sinema, Sizce

Bir Bollywood starı: Aamir Khan

Hint filmleri, bir diğer adıyla Bollywood filmleri, son yıllarda Türkiye seyircisinin de ilgisini çekmiş durumda. Sıcak ve sempatik karakterlerinden midir nedir bize ayrı bir yakın geliyor bu filmler. Özellikle gençler arasında yoğun bir kitle Bollywood filmlerini takip etmekte. Bollywood oyuncularının çoğunu artık ezbere biliyoruz diyebiliriz. Aamir Khan, Shah Rukh Khan, Kajol, Salman Khan, Ranbir Kapoor, Kareena Kapoor isimlerden bazıları. Ancak bu isimler arasında öyle biri var ki diğerlerinden ayrılıyor: Aamir Khan. Bollywoodun yakışıklı ve sempatik oyuncusu ülkemizde en sevilen oyunculardan.

aamir-khan-hayati.jpg

Tam ismi Muhammed Aamir Hussain Khan olan oyuncu, 14 Mart 1965 tarihinde Bombay’da (Hindistan) dünyaya geldi. Kendisi Müslümandır. Bugüne kadar iki evlilik yapan oyuncunun, üç çocuğu vardır. Lise mezunu olan oyuncu, okulu bitirir bitirmez film dünyasına atmıştır kendisini. Çocukken rol aldığı Yaadon Ki Baaraat (1973) isimli sinema filmi ilk oyunculuk deneyimi olmuştur. Kendisi hem oyuncu, hem yapımcı hem de yönetmendir. Oyuncu olarak 48 yapımda rol almıştır. Yetenekli oyuncu, ülkemizde de sevilen ve orijinal ismi Taare Zameen Par (Yerdeki Yıldızlar) filminde hem oyuncu hem de yönetmen olarak görev almıştır. Aamir Khan son olarak yapımcılığını da üstlendiği Dangal filminde (2016) rol almıştır.

aamir-khan.jpg

Aamir Khan’ın mutlaka izlenmesi gereken bazı filmlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz:

  1. 3 Idiots (2009) (IMDb: 8.4)
  2. Taare Zameen Par (2007) (IMDb: 8.5)
  3. Dangal (2016) (IMDb: 8.7)
  4. PK (2014) (IMDb: 8.2)
  5. Ghajini (2008) (IMDb: 7.3)
  6. Fanaa (2006) (IMDb: 7.2)
  7. Lagaan (2001) (IMDb: 8.2)

Bugüne kadar Bollywood filmlerinde boy gösteren yetenekli aktörün, Hollywood’a gitmek gibi bir fikri şimdilik yok. Ama önüne ilginç bir şeyler gelirse, uluslararası projelere açık olduğunu belirtmişti.

  1. Ne dersiniz, yakın zamanda Aamir Khan’ı bir Hollywood filminde başrol olarak görebilir miyiz?

    1. Evet
    2. Hayır
    3. Daha genç olsaydı belki.
    6 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir