Sinema

“Bir Daha Asla Korku Filmi İzlemem” Dedirten 10 Korkunç Film

Uzun iş günlerinden sonra evinize döndüğünüzde izleyecek film arıyor, ayrıca korku filmi hastasıyım diyorsanız, uykularınızı kaçıracak tüm zamanların en korkunç 10 filmi sizin için derledik.

deshse-kapani.jpg

The Cabin in the Woods / Dehşet Kapanı -2011- IMDb Puanı 7,0: Yönetmenliğini Drew Goddard’ın yaptığı film, 5 üniversite öğrencisi arkadaşın ormandaki gizemli bir kabinde geçirdikleri hafta sonunu anlatıyor.

the-descent.jpg

  1. The Descent / Cehenneme Bir Adım -2005- IMDb Puanı 7,2: Macera aramak için mağaraları gezmeye başlayan 6 kadının başından geçenleri anlatan film, kabuslarınızda yer bulmaya aday.
  2. The Orphanage/ Yetimhane -2007- IMDb Puanı 7,5: Çocukluğunu yetimhanede geçiren Laura ve diğer yetimlerin korku dolu hayatlarını anlatan film, çocuğuyla mutlu bir hayat süren Laura’nın yetimhaneye ziyaretiyle farklı bir hal alıyor.
  3. The Others/ Diğerleri -2001- IMDb Puanı 7,6: İkinci dünya savaşı sonrasında kocasını savaşta kaybetmiş ve iki çocuğuyla birlikte yaşayan bir kadının, çocukları ile birlikte yaşadığı gariplikleri anlatan film, gerilim dolu 104 dakika ile sizi bekliyor.

i_saw_the_devil.jpg

  1. I Saw the Dewil / Şeytanı Gördüm -2010- IMDb Puanı 7,8: Güney Kore yapımı olan film, zevk için insan öldüren bir katil ile ajan arasındaki oyunları anlatıyor. İntikamı sonuna kadar hissedeceğiniz film, size korkutacak.
  2. The Exorcist / Şeytan -1973- IMDb Puanı 8.0: Korku filmlerinde bir klasik olan film, küçük bir kızın yaşadığı garip olayları anlatıyor.
  3. The Thing / Şey -1982- IMDb Puanı 8.2: John Carpenter tarafından çekilen film, etkileyici efektleri ile de öne çıkıyor. Film bir araştırma ekibinin Antarktika’da buldukları “şeyi” anlatıyor.
  4. The Shining/ Cinnet -1980- IMDb Puanı: 8.4: Stanley Kubrick başyapıtlarından olan film, bir otelde kış bakıcılığı yapmayı kabul eden Jack ve Danny’nin hissettiği, otelde yaşanan korkunç olayları anlatmakta.
  5. Psycho/ Sapık -1960- IMDb Puanı 8.5: Alfred Hitchcock’un başyapıtlarından olan film, günümüzde izlediğimiz pek çok korku filminin atası sayılabilir. Her anı gerilim dolu bir film.
  6. Alien/ Yaratık -1979- IMDb Puanı 8,5: Uzay görevinden dünyaya dönmeye hazırlanan bir mürettebatın, yakınlarda bir gezegenden yabancı bir yaşam türü sinyali alması ve buldukları organizmalardan birinin kırılması ile olaylar gelişir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir