Haberler, Medya, Sizce

Bir Fikrin mi Var Yarışmasının Kazananı: Organik Hoşaf

Ekranların tanınan yüzü Vatan Şaşmaz tarafından sunulan yarışmada final için 3 proje yarışıyordu. Gıda mühendisi Kübra Ağca “Organik Hoşaf” isimli projesiyle denizde yüzebilen güneş gözlüğü projesini ve portatif fizik tedavi cihazını geride bırakarak finale kalmaya hak kazandı. Jüri üyelerinin tercihiyle finale kalan proje finale kaldıktan sonra özellikle sosyal medyada tartışma konusu oldu.

Sosyal Medya Neler Dedi?

Sosyal medyada bu haberin yayılmasıyla birlikte büyük bir tartışma başladı. Sosyal medya kullanıcılarının bir kısmı yapılan projeye destek vererek bu fikrin geliştirilmesi gerektiğini savunarak yapılan yorumlara anlam veremediğini belirtti.

organik-hosaf-kazandi.jpg

Kullanıcıların büyük bir kısmı ise girişimcilik projesinde daha bilimsel çalışmaların olması gerektiğini belirterek tarımı ilgilendiren bir konunun girişim yarışmasında ne işi var diyerek tepki gösterdi. Ayrıca daha önceki projeleri paylaşan bazı kişiler bu projenin yarışmada olmasına tepki gösterdi. Bu görüşlerin dışında kalan bazı kişiler de konunun uzatılmasını anlamsız bulduğunu belirtti.

organik-hosaf.jpg

Yapımcı Şirket Açıklama Yaptı

Yapımcı şirket sosyal medyada yaşanan tartışmalar sonrasında bir sosyal medya platformunda açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ilgili yarışmacının hoşaf üretme projesi değil hoşafın gerekli araştırmalarla ömrünü uzatma ve çok kolay bulunup tüketilebilecek bir içeceğe dönüştürme projesi olduğunu belirtti. Yapımcı şirket açıklamasında ayrıca projenin finale kaldığını fakat finalde başka bir projenin finali kazandığını belirterek sosyal medyadaki bilgi kirliliğine tepki gösterdi. Fakat bu açıklama yine de sosyal medyadaki tartışmaların önüne geçemedi.

  1. Organik Hoşafın Finale Kalmasını Doğru Buluyor Musunuz?

    1. Tabiki doğru bulmuyor. Şaka gibi...
    2. Bence çok iyi bir fikir
    3. Kesinlikle diğer yarışmacıların hakkı yendi
    8 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir