Medya

Bir Zamanlar Hayatımızda Yeri Olan Ama Şu An Unutulmuş Şeyler 

Hayat, son sürat bir hızla değişiyor. Dolayısıyla da bir zamanlar önemsenen şeyler anlamını yitiriyor. Bu, kimi zaman bir nesne, kimi zaman bir dans, bazen de bir müzik grubu… Ortak noktaları ise zamanında çok sevilirken, günümüzde unutulmuş olmaları.

harlem-shake-dansi.jpg

  • İçerik Navigasyonu

    Harlem Shake Dansı 

Okulda sokakta bir anda çılgın bir müzik duyuyorsunuz ve kendini bırakarak dans eden gençler ne yapıyorlar diye anlam veremeyip soruyorsunuz aldığınız cevapsa ”HARLEM SHAKEE” oluyor.İyi ki de çok uzun sürmedi çünkü pek de gerekli bir dansa benzemiyordu.

  • Kırtasiyeye Gidince Mutlaka Alınan : CD

Aslında o zamanlar gerekli bir şeydi.Ödev tesliminde,film izlemekte falan çok iyi oluyordu.Hatta olur olmaz çizilince cd bir daha işe yaramıyordu.Ne günlerdi.

telefon-kontoru.jpg

  • Telefon Kontörü

Tabii şu an kulağa oldukça komik gelebilir ama bir zamanlar arama yapabilmek,mesajlaşmak için telefona kontör gerekiyordu.Paket falan ne arasın tabii o zamanlar.Hey gidi günler. 

  • Kolbastı 

Hoptek hoptek oynayalım diye inleyen mahalle aralarında düğün salonlarında yapılan düğünlerdeki en popüler müzikti.Müzik ile beraber enteresan hareketlere sahip yapılan kolbastı dansını yapanlar ses verin burada mısınız? 

internet-kafe.jpg

  • İnternet Cafeler 

Hala takılanlar var galiba??? Yok ya işleri düşünce evde internet falan kesilince gidiyorlar herhalde.Çünkü bir dönem okul tenefüslerinde bile hızına hız katıp oyunda level atlamak kardır diye internet cafelere kaçan arkadaşlarımız vardı.Onların yaptığının çılgınlık olduğunu düşünüyorduk.Şimdi ise Android telefonlar her an internet ile beraber yanıbaşımızda.

  • Saçların Besin Kaynağı Gibi Görülen Jöle 

Böyle dolaşanlar vardı ortalıkta hatırlıyor musunuz? Bütün jöle kutusunu saçına dökmüş gibi yaparlardı saçlarını.Bir de yapış yapış ve sert bir görüntü.Abartmadan sürülse laf yok da.Haftada bir kutu jöle bitirdiğini iddia edenlere ne demeli? 

  • MSN Anlık İletileri

MSN ne ki dediğinizi duyar gibi olduk.Skypeın seneler önceki versiyonu desek daha anlaşılır olacak galiba.Anlık iletilerde birbirlerine laf çarpmak falan oldukça modaydı.Şimdiki whatsapp durumu gibi düşünün.Ordan bir göndermeler bir mesajlar neler neler.Yine de o dönemin en işe yarar şeyiydi.Çünkü telefonlar gelişmediği için görüntülü görüşme olanağı bile sağlayabiliyordu.

  • Grup Hepsi

Nereye gittiler bir anda ne oldu kimse anlamadı.Gruptan biri ayrıldı sonra bir kaç defa ekranda görünseler de şu an yeni bir hareket yok.Şarkıları çıktığı dönem oldukça popüler olmuştu ve tabii bu grubun kızları da.Büyük bir fan kitleleri vardı.

  1. Bir zamanlar çok popüler olan ancak günümüzde unutulan şeylerin kaçını hatırlıyorsunuz?

    1. Grup Hepsi unutulur mu hiç?
    2. Gençliğimin tamamı internet kafelerde geçti, asla unutmam
    3. Listedeki hemen hemen her şeyi anımsıyorum yaşlandım demek ki!
    4. Ben daha çok gencim, sadece harlem shake dansını anımsadım!
    0 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir