Dünya, Gündem, Teknoloji

Bitcoin’in Yeni Rakibi Ripple

Bitcoin’in dünyada iyice artmasının ardından litecoin ve ethereum gibi diğer kripto paraların da piyasada yer almasını sağlamıştır.Fakat bunların en başında bir ay gibi kısa sürede fiyatı 10 kattan fazla artan Ripple geliyor.Ripple’ın piyasadaki bu başarısı dijital paranın Bitcoin’den sonraki piyasa değeri en yüksek dijital para olmasını sağladı.

Piyasa değeri 100 milyar doları aşan Ripple’ın fiyatı da 2.60 dolara çıktı. Ripple, Aralık ayı başında ise sadece 25 sent seviyesindeydi. Böylece bir aylık süre zarfında fiyatı 10 kattan fazla artmış oldu.

Bitcoin ise 15 bin dolar seviyelerinde işlem görüyor. Bitcoin’in piyasa değeri 250 milyar dolar seviyesinde.

CNN Money’in bir haberine göre;Ripple’ın Bitcoin’den en önemli farkı tek şirketin kontrolü altında olması,Ripple şirketinin şimdiki ve önceki yöneticileri yaşanan fiyat patlamasından dolayı şuan kripto para milyarderleri oldular.

Ripple’nin esas amacı 2012 yılında küresel bazda finansal işlemleri kolaylaştırmak olarak piyasaya çıktığı açıklanırken,yasal bankalarla olan bağlantısı ise diğer dijital para birimlerinden farkını açıklar nitelikte olduğu belirtilmiştir.

Son zamanda Japonya ve Güney Kore’deki  finansal hizmet şirketlerinden bazılarının Ripple’la beraber hareket edeceklerini açıklamaları,Ripple’ın bu denli yükselmesini açıklıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir