Medya

Bizim Hikaye ‘Shameless’ Olabilmiş Mi?

2011 senesinden itibaren yayınlanan ve 2015 Emmy Ödüllerinde 1 adet ödülü bulunan Shameless dizisinin Türk versiyonu olan Bizim Hikaye ilk bölümüyle izleyicilerin karşısına çıktı. Cinsellik, alkol, eşcinsel ile ilgili durumları içerisinde barındıran dizi alışılmışın dışında hayatı olan bir aileyi ve bu ailedeki fertlerin bireysel yaşamlarını konu ediniyordu. Bu nedenle Türkiye uyarlamasının nasıl olacağı merak konusu oldu.

bizim-hikaye-dizi-izle.jpg

Karakterlerdeki Değişim

Shameless dizisinde önemli rolü bulunan kaslı adam Kevin ve güzellğiyle dikkat çeken Veronica rolü Türk uyarlamasında kahvehane işleten Tayfun ve hemşirelik okulundan ayrıldıktan sonra kendine göre iş yapmaya çalışan Tülay var. Dizideki bu karakterleri öne çıkaran unsur cinsellik olurken Türk uyarlamasında bu konulara hiç değinilmediği görülüyor.

shameless-dizisi-konusu.jpg

6 çocuklu bir aile, alkolik bir baba ve evi terk edip gitmiş bir anneyle başlayan dizi birebir aktarılmış. Fakat dizideki karakterlerden özellikle çocukların şiddet eğilimi ve cinsel yönelimleri gibi konuları Türkiye uyarlamasında bulunmuyor.Shameless dizisinin en çok dikkat çeken özelliklerinden birisi olan içki kullanımının fazlalığı Türk yapımında yer almıyor. Karakterlerin çoğunun içki ve farklı keyif veren maddelerle olan ilişkisi Bizim Hikaye’de bulunmuyor.

Farklı Tercihler

Dizide bulunan Ian karakteri eşcinsel bir karakter ve dizide bu sahnelere sıkça yer veriliyordu. Bizim Hikaye dizisinde ise Ian karakterinin uyarlandığı İsmet ise eşcinsel ilişki yerine evli bir kadınla ilişki içerisinde.Shameless dizisinde bulunan Kevin ve Veronica karakterlerinin cinsel yaşamları ve kayınvalideyle olan ilişkileri Bizim Mahalle dizisine henüz yansımadı.

bizim-hikaye-dizisi-izle.jpg

Ailenin babası olan Frank karakteri Türk uyarlamasında Fikri karakteri olarak izleyiciye yansıtılmış. Karakter asıl dizide olduğu gibi alkol bağımlısı olmasına rağmen yaptığı davranışlar dizidekinden biraz farklı olarak öne çıkıyor. Dizide çocuklarının sevgililerine ilgi gösteren ve farklı cinsel tercihleri olan alkolik baba figürü Bizim Mahalle dizisinde daha çok alkolik yönüyle ortaya çıkıyor.

  1. Bizim Hikaye Dizisinin İyi Uyarlandığını Düşünüyor Musunuz?

    1. Uyarlamada değişiklikler olur normaldir, bu konu çok abartılıyor
    2. Asıl dizinin içeriği çok farklı, yapamamışlar
    3. Kararsızım izleyip karar vermek lazım
    4. Türk kültürüne uygun olmayan bir dizinin uyarlaması olmuş
    8 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir