Dünya, Haberler, Siyaset

BM’den 2018 İçin Dünya’da Tehlike Alarmı

2018 yılının ilk günlerinde açıklama yapan BM Sekreteri yeni tehlikelerin kapıda olduğunu belirterek “alarm seviyesini kırmızıya çıkarıyorum” diyerek uyarıda bulundu.

Antonio Guterres,artan kriz ortamının,sosyal eşitsizlik ortamındaki artışın,yabancılara olan düşmanlığın,milliyetçi zihniyetin fazlasınla çoğaldığı Dünya’da yeni tehlikelerin olabilileceği ihtimalinin yükseldiği sinyallerini verdi.

Antonio Guterres,2017 yılına girdiğimiz ilk günde yaptığı konuşmasında 2017’nin “barış yılı” olması için yaptığı konuşmayı hayırlatarak “Maalesef tam tersi oldu” diyerek bu yıl dikkatli  olmamız gerektiğini ve tehlikeli bir yıl olacağı uyarısını yaptı.

BM Genel sekreteri Antonio Guterres,yaptığı konuşmasını Soğuk Savaş döneminden bu yana fazlasıyla artan nükleer silah endişesini öne sürerek,”Krizleri aşabilir, nefreti yenebilir ve ortak değerleri savunabiliriz. Ancak bunu sadece birlikte yapabiliriz” diyerek meydana gelen kriz ve nefret ortamını birlik ve beraberlik içinde yenebiliriz fikrini savundu.

Antonio Guterres,kürel ısınma sonucu değişen iklim etkileri,sosyal eşitsizlikte meydana gelen artış,insan haklarının çiğnenmesinin neden olduğu insan hakları ihlallerinin altını çizerek “Milliyetçilik ve yabancı düşmanlığının artışa geçtiğini” dile getirdi.

BM Genel sekreteri Antonio Guterres,konuşmasına son verirken dünyadaki bütün devlet başkanlarına seslenerek ortak hedeflerinin insanların güvenini tekrardan kazanmak olması gerektiğini belitti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir