Dünya, Haberler

Böylesin Hiç Görmediniz! En Tuhaf Kasabalar…

Metropol şehirlerde yaşayan insanların, şehrin karmaşasından uzaklaşmak en büyük hayallerinden biridir. Şehirden kaçmak için bir sahil kasabasında veya küçük bir kasabada yaşamak isterler. Her kasabanın kendine has özellikleri vardır. Kasabaların kimi şirinliği ile, kimisi mimarisi, kimisi de kendine özgü gelenekleri ile anılır.

İşte daha önce hiç görmediğiniz dünyadaki en tuhaf kasabalar

İçerik Navigasyonu

Longyearbyen Kasabası / Norveç

Longyearbyen kasabası, kuzey ülkesi Norveç’in Svalbard adasında bulunmaktadır. Bu kasabayı ilginç yapan, küresel ısınmaya bağlı iklim şartlarının daha da soğması sebebiyle 70 yıldır, bu bölgede ölen insanların defin işlemlerinin başka bölgelerde yapılıyor olmasıdır.

Whitter Kasabası / Alaska

Whitter Kasabasında insanlar, büyük tek bir apartmanda yaşamaktadır. Bu apartmandan haricinde, kasabada başka yerleşim yeri yoktur. Tüm kasaba birbirleri ile apartman komşusudur. İklim şartlarının sertliğinden ve ısınmak için böyle bir yönteme başvurmuş olabilirler.

Hallstatt Kasabası / Çin

Aslında Hallstatt Kasabası Avusturya’nın en ünlü tatil kasabası olarak bilinmektedir. Fakat Çinliler, uzaklığı sebebi ile Avusturya’ya gidemeyince, bu kasabanın aynısını kendi ülkelerinde inşa etmişlerdir. Çindeki Hallstatt Kasabası ile Avusturya’daki Hallstatt Kasabası tıpa tıp aynıdır.

Roswell Kasabası / New Mexico- A.B.D.

1947 yılında görgü tanıkları, Roswell Kasabasında UFO kazası yaşandığın iddia etmektedirler. Bu olaydan sonra Roswell Kasabası, Uzaylı Kasabası olarak ün yapmıştır. Kasaba uzaylı figürleri ile donatılmıştır.

Hell Kasabası / Michigan – A.B.D.

Hell kelimesi, ingilizcede cehennem anlamına gelmektedir. Kasabaya neden bu isim verildiği hakkında kesin bir bilgi yoktur. Ancak kasabalılar, bunu ticarete dönüştürmeye başarmıştır. Kasabadaki tüm işletmelerin isimleri, ya Hell ile başlamakta, ya da Hell ile bitmektedir.

Coober Pedy / Avustralya

Dünyanın en ilginç kasabası olan Coober Pedy Kasabasında, insanlar yer altına inşa ettikleri evlerde yaşamaktadırlar. Hava sıcaklığının 43 derece olması ve kuraklık sebebi ile yer altında yaşamayı tercih etmişlerdir. Bu kasabayı ilginç yapan başka bir sebepte, kasabada aborjinlerin de yaşamasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir