Ekonomi, Haberler

Bozdağ Açıkladı: “ Mtv Zammı ‘ Makul Bir Seviyeye’ Çekilecek

Geçtiğimiz günlerde kamuoyunda büyük bir tepkiye yol açan %40 oranında artış öngören motorlu taşıtlar vergisi sonrasında, hükümetten geri adım olarak yorumlanan bir hamle geldi. Geçtiğimiz gün Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, MTV’nin %40’tan makul bir seviyeye çekileceğini açıkladı.

Basın mensuplarına yapılan açıklamada konuşan Bozdağ, MTV oranının ne kadarlık bir rakama çekileceği ile ilgili bir açıklama yapmadı. Sadece ‘makul bir seviyeye’ çekileceğini belirtmekle yetindi.

Başbakan yardımcısı ve hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu’nun yaptığı toplantı sonrası bir karara vardığını ve motorlu taşıtlar vergisinin kanun tasarısında öngörülen rakamdan daha da aşağıya çekileceğini söyledi. Bu oranın makul bir rakama çekilmesi konusunda karar aldıklarını belirten Bozdağ, Bakanlar Kurulu’nun bu sorun ile ilgili Maliye Bakanı Naci Ağbal’a görev verdiğini dile getirdi.

Tepki Çekmişti

Geçtiğimiz Çarşamba günü, 2018 -2020 arası dönemi kapsayacak olan ‘Orta Vadeli Program’ açıklanmıştı. Bu programın içinde yer alan motorlu taşıtlar vergisi zammı, ülkenin gündemine oturmuş ve birçok vatandaş tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Bunun üzerine Maliye Bakanı Naci Ağbal yaptığı açıklamada “1 Ocak 2018’den itibaren motorlu taşıtlar vergisi %40 artacak.” demişti. MTV sisteminde yapılacak değişiklikleri detaylarıyla anlatan Bakan Naci Ağbal, Yaptıkları yasal değişiklik ile binek araçlarına uygulanan vergilendirme sisteminin değiştirildiğini ve alınacak motorlu taşıtlar vergisinin %40 oranında arttırılacağını belirtti. Bunun ardından bu zammın sadece binek otomobilleri kapsadığının da altını çizen Ağbal, burada sadece binek otomobiller ile ilgili bir düzenleme olduğunu, diğer araçlarla ilgili normal, yeniden değerleme üzerinden bir artış olacağını belirtmişti.

Yapılan %40’lık artış vatandaşlar tarafından özellikle sosyal medya üzerinden oldukça sert tepkiler ile karşılanmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yöneltilen sorularda ise Erdoğan, Hükümetin takdiri olduğunu söyleyerek Bakanlar kurulunu işaret etmişti. Gözler şimdi önümüzdeki günlerde halk ile paylaşılacak olan makul seviyenin ne kadar olacağına çevrilmiş durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir