Eğlence, Sağlık, Yaşam

Bu Beyin Geliştiren Egzersizlerle Einstein Olacaksınız!

Bu egzersizlerle artık Einstein kadar zeki ola bileceksiniz!

  1. Ters El Kuralını Kullan

Adından da belli olduğu gibi ters el ile ilgili bir kural. Yaptığın işleri bir de diğer elinle yapmayı dene! Neden mi? Beynin artık aynı aktivite için başka bir bölüm kullanacak ve bu sayede gelişecek. Basit ama çok etkili!

einstein-kadar-zeki-olmak.jpeg

  1. Çift Harf Bulmaca

Haydi, eline rengini sevdiğin fosforlu bir kalem al ve gazete veya kitap alarak gördüğün bütün çift harfleri karala. Konsantrasyon arttırmak için mükemmel bir yol!

  1. Meditasyon Yapmayı Dene!

Meditasyonu artık duymayan yoktur, sen de duymuşsundur! Meditasyon beyni dinlendirdiği gibi, Alfa dalgasına geçirir ve bu da hayal gücünü tetikleyen en etkili yoldur. Meditasyondan sonra kendini hayal gücünün ufuklarına bırak ve izin ver beynin kendi kendini geliştirsin!

hafiza-gelistirme.jpg

  1. Spor Yapmayı Aksatma

Bilim adamları bizimle aynı fikirde! Sporun beyin gelişiminde en önemli etkenlerden biri olduğunu onlar da savunuyor. Kan basıncı yükseliyor e beyne daha çok oksijen gidiyor. Böylece gelişiyorsun!

  1. Satranç Oynamayı Öğren!

Satrancın da bir spor olduğunu bilmediğini söyleme sakın! Evet, ama bununla beyin egzersizi yapıyorsun, spor denmesinin nedeni de o zaten. Duyduğun en zeki insanların hemen hepsinn şimdiye kadar hep yaptıkları şeydir satranç oynamak. Harikalar yaratıyor, özellikle sayısal zeka için. Denemelisin!

  1. Kodlama

Meşhur şirketler hep istedikleri şeydir kodlamayı bilmen! Tabii ki de yapacağın işle alakası bile olmayabilir, buna şaşırma. Onların da bir bildiği var ama. Kodlamanın zeka geliştirici bir yöntem olduğu bilime dayalı!

 Haydi, Einstein kadar zeki ol demiyoruz ama ona daha çok yaklaşmak için durma, sende başla bu egzersizleri denemeye!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir