Ekonomi, Sizce

Bu Bölgelere Yatırım Yapanlar Köşeyi Dönüyor!

İstanbul’da gelişmiş bölgelerde arsa yatırımı yapmak her bütçenin harcı değil. Ancak gelişmekte olan ve kullanıma hazır birçok ilçe bulunuyor. Yeni projeler için kullanım bekleyen bu ilçeler de yatırımcıların dikkatini çekmeyi başarıyor. Gerçekleşmeye hazır projelere kaynaklık edecek ilk ilçe Arnavutköy. Ayrıca Silivri ve Çatalca bölgeleri de yine dikkatleri cezbeden bölgeler arasında.

istanbul-yatirim.jpg

Özellikle Silivri; hem İstanbul merkeze yakın olduğu için, hem de metrobüs hattı uzatıldığı için değersiz bir bölge olmaktan çıkıyor. Tüm bu özellikleriyle de inşaat firmalarının ilgi odağı oluyor. Ancak yine de şehir merkezinde yatırımcı olmak isteyenler için Beykoz vazgeçilmez oluyor.

ankara-yatirimlari.jpg

Vazgeçilmez Bölgeler: Ankara ve Gebze

Mega şehir İstanbul’a yakınlığıyla bilinen Gebze, ayrıca gerçekleşecek olan birçok projeye de ev sahipliği yapacağı için yatırımcıların dikkatini çekmeyi başarıyor.

Ankara’da ise Yapracık bölgesinde arsa fiyatlarının yükselmesine rağmen hala yatırım yapılabilir durumda. Ankara nüfusunun önümüzdeki yıllarda daha da artacağı düşünüldüğünde, Eskişehir Yolu civarının değerleneceği gerçeği kaçınılmaz oluyor.

gebze.jpg

Denizin İncileri: Çanakkale ve İzmir

Sektörün önde gelenleri, İzmir- İstanbul otoyolunun tamamlanmasıyla birlikte, İzmir’de birçok proje başlatılabileceğini ve arsa fiyatlarının da bu duruma bağlı olarak artabileceğini ifade ediyor. Şehirde en çok Bornova, Altındağ ve Çamdibi bölgelerinin değerleneceği öngörülüyor.

Çanakkale’de ise Çanakkale Boğazı ile ilgili proje de sona yaklaşırken, bu bölgelerdeki arsa fiyatları da yavaş yavaş artıyor.

Farklı Şehirlerden Arsa Alırken:

Türkiye genelinde gelişmiş ve gelişmekte olan diğer şehirlerde yer alan arsaların, altın niteliğinde olduğunu unutmamak gerekiyor. Türkiye genelinde başlatılacak ve devam etmekte olan projeler mevcut. Toprak alırken; bu projeler hesaba katılarak, arsanın bugünkü değerinden ziyade, birkaç yıl sonraki değerine göre alım yapılması gerekli görülüyor.

 

  1. Sizce bahsi geçen bölgelerin değerleneceğine inanıyor musunuz?

    1. Evet, değerleneceğine inanıyorum.
    2. Hayır, değerleneceğine inanmıyorum.
    3. Bu şehirlerde geçen farklı bölgelerin değerleneceğine inanıyorum.
    4. Bir fikrim yok.
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir