Gündem, Haberler

“Bu Değirmenin Suyu Nereden” Dedirten Çiftlik Bank Mercek Altında

İnternet gün geçtikçe hepimizin hayatına daha da fazla sızan ve etkisini genişleten bir mecra. Bunun büyük bir kısmını da sosyal medya ve bu sosyal medyadaki oyunlar. Günümüzü geçirmek ve zevk almak için oynadığımız bir çok oyun var. En popüleri ise Çiftlik bank; adı her ne kadar bir bankayı çağrıştırsa da,  bu bir banka değil, bir oyun.  İnternetin hemen hemen her yerinde karşımıza çıkan Çiftlik Bank’ı diğerlerinden ayıran ne? Polisinden, doktoruna, iş adamlarına kadar herkesin aktif olarak oynadığı ve herkesin 1 milyar TL’ye yakın para, aktif olarak yatırılmış durumda.

Çiftlik Bank Yeni Bir Dolandırıcılık Yöntemi Mi?

Çiftlik bank, oyunu içinde üyelerin yüzde kırkının sistemde en düşük yüz bin tl ve üstü olmak üzere birikimi var. Üstüne üstlük 200 bin tl yatırana aylık 50 bin lira da kazanç vaat ediyor. Peki bunu nasıl sağlıyor? Çiftlik bank, bu parayı sistem üzerinden sanal tavuk satarak kazanıyor.

Kişiler siteye üye olduktan sonra, belli miktarda para yatırıyorlar. Yatırılan bu paralarla, tavuk, arı ya da keçi satın alıyorlar. Üyeler, yaptıkları bu sanal yatırımların ardından yüzde 40’a kadar kazanç sağlamaya başlıyorlar. Düşünüldüğün de, sanal bir oyun üzerinden kazanılacak bir para gibi, gerçekçi durmayan bu kazanç. Şirket ise bu kazancı, “üyelerin paralarıyla gerçek hayatta alınan hayvanları, satıp, karı üyelere gönderiyoruz.” Olarak açıklıyor, ancak bu da akla yatkın gelmiyor.

Ancak diğer Titan yöntemlerinde olduğu gibi, bu yöntemde de asıl kazanç üyelik sisteminden geliyor. Sistem içindeki ödemeler de Pappara adı verilen bir programla sağlanıyor.

Çiftlik bank’ın sistemde gözüken aktif sermayesi ise KKTC menşeli Fame Game isimli 100 bin dolarlık bir firmaya ait. Şirkette vergiden kaçmak için KKTC’de açtıklarını söylüyorlar. Titan suçlamalarını kabul etmeyen şirketin CEO’su Mehmet Aydın, bir çok yere yatırım yaptıklarını söylüyor. Gerçekte hayvan aldıklarını, onların yemi ve samanını da ürettiklerini söylese de, yatırım yaptık demelerine rağmen, bu tesislerin hiç birisinde bu kazançları dağıtacak üretim bulunamamakta.

Güvenli olarak görülmeyen bu uygulama ve bu oyunla ilgili tüm okuyucularımız dikkatli olmalıdır.

SPK’dan “Dolandırıcılık” Açıklaması

Sermaye Piyasası Kuruluşu, vatandaşları bu tarz oyunlara karşı uyardı ve oyunun bir dolandırıcılık sistemi olduğunu açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir