Gündem, Haberler

Bu Dolandırıcılık Yöntemlerine Dikkat! Sizin de Başınıza Gelebilir…

Som dönemlerin dolandırıcıları eskisi gibi değil tabi ki yeni dolandırıcılık yöntemleri daha elektronik alanda yapılıyor. Binlerce insan yeni yöntemlerle milyonlarca lira dolandırılıyorlar. Peki bu yöntemler neler?

dolandiricilik-yontemleri.jpg

1- Bankalardan Aradığını Söyleyip Kredi Kartı Numarası Şifresi İsteyen Dolandırıcılar

Banka ve kredi kartlarını gönderen bankalar bu kartları gönderirken şifrelerinizi kimseyle paylaşmayın ibareleri yer alır. Yani hiçbir banka sizi arayıp kredi kartı şifresi isteyemez.

2- Telefonlara Ya Da Sosyal Medya Hesaplarına Gönderilen Linklerle Ödül Kazandınız Diyerek Kredi Kartı Ve Banka Kartı Şifresi İsteyen Dolandırıcılar

Durduk yere ödül kazanılmaz herhangi bir yere başvuru yapmadıysanız ödül kazanmanız mümkün değildir. Hele ki ödül kazandınız diyerek sizden şifre isteyenlere itibar etmemelisiniz.

telefonla-dolandiricilik.jpg

3- Telefonla Arayarak Kendini Hakim, Savcı, Emniyet Mensubu Olarak Tanıtarak Hesaplarınızın Terör Örgütüyle Bağlantısı Var Diyerek Sizi Dolandırmaya Çalışanlar

Son dönemin en çok kullanılan dolandırıcılık  yöntemi deyince haber kanallarında da sık sık yer alan dolandırıcılık  yöntemi olarak karşımıza bu yöntem çıkar. Hatta öyle inandırıcıdır ki ne çok profesör, öğretim görevlisi ve bir çok eğitimli kişi bu yöntemle dolandırılmıştır.

4- Arayarak Hesabınızda Normal Olmayan Hareketlere Rastladık Diyerek Şifrenizi İsteyen Dolandırıcılar

Hesaplarınızı her zaman kendiniz kontrol etmelisiniz.

5- Sosyal Medya Hesaplarında Arkadaşlarınızın Yerine Geçip Para İsteyen Dolandırıcılar

arkadaşlar en güvenilir kişilerdir kuşkusuz ancak son dönemlerde sosyal medya bu konuda insanların güvenini sarsmış durumda böyle durumlarda arkadaşlarınızı arayıp gerçekten isteyip istemediklerini sorun.

telefonla-dolandiricilik-yontemleri.jpg

6- Sizi Arayarak Şehitler, Gaziler, Kimsesizler İçin Para Topladıklarını Söyleyen Dolandırıcılar

Bu şekilde yardım yapmak istediğinizde makbuz almanız gerekmektedir. Aksi taktirde yardım etmiş değil dolandırılmış olursunuz.

7- Güvenli Olmayan Bir Siteye Girdiğinizde Bilgisayarınıza Ya Da Telefonunuza Güvenli Olmayan Bir Virüs Girdi Kurtulmak İçin Tıklayınız. İbaresi Göndermeleri

Tıklandığında yeni bir sayfa açan kart bilgilerini isteyen bir sistem kuruludur. Bu sistemle bilgileriniz kopyalanır ve kredi kartlarınız da dolandırıcıların kullanımına açılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir