Zengin İçerik

Bu Yıl Anne Babalar Çocuklarına En Çok Hangi İsimleri Koydu?

Her yıl değişen moda, trendler, teknolojik gelişmeler ile birlikte çocuklara koyulan isimler de değişiyor. Kimi zaman belli bir trend hakimken kimi zaman eskilere dönüş ya da daha sade isimler seçilebiliyor. 2017 yılında da anne babaların koydukları isimler verilere göre mevcut. En çok hangi isimlerin üst sırada olduğu ve anne babaların bu yıl belli bir arayışa göre isim koyduğu anlaşılıyor.

İçerik Navigasyonu

Anne Babalar Bu Yıl İsim Seçerken:

Ebeveynler 2017’de daha çok devrimci ruhlu ya da eski devrimcilerin isimlerini araştırarak koydular ya da bu isimleri seçtiler.

Kız İsimleri:

Bu yıl ilk sırayı Zeynep ismi aldı. Hem büyük aile bireylerinin hem de yeni nesil anne babaların en çok sevdiği bu isim en çok tercih edilenler arasında zirvede. Anlam olarak; değerli taş ya da değerli olan herşey anlamına gelen ayrıca Peygamber Efendimizin torunu olarakta bilinen Zeynep ismi aynı zamanda Arapça’da ‘babasının süsü’ anlamına da geliyor. Diğer koyulan isimler arasında daha çok modern isimler var. Hira, Bade ya da Arya gibi modern isimlerin yanı sıra Elif ismi de oldukça kullanıldı. Bu isimler tek başına kullanılmaktansa hem modern hem de klasik isimlerin birarada kullanılmasıyla da hakim.

Erkek İsimleri:

En çok tercih edilen ve erkek isimlerinde bu yıl en sevilen isim Yusuf oldu. 2017’de Yusuf isminin kullanımı trend olarak devrimci isimler arasında da sayılıyor. Yusuf isminin anlamı; inleyen ya da ah eden olarak geçse de Kuran’da çokça geçmektedir. Bu trendi takip eden Nazım, Ulaş ya da Deniz gibi isimler de bu yıl oldukça tercih edildi. Ancak bu tarz klasik isimlerin yanı sıra Ayaz, Eymen ya da Ege gibi modern isimler de sık kullanılanlardandı. Klasik isimlerin yanında modern isimler kullanma ve iki isimli olma trendi de tıpkı kızlarda kullanıldığı gibi burada da hakim.

İsim Seçilmeden Önce:

Anne ve babalar çocuklarına isim koymadan önce bu ismin hep onunla yaşayacağını unutmamalı ve dikkatli olmalıdırlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir