Yaşam, Yemek

Bu Yiyecekleri Buzdolabından Uzak Tutun

Satın aldığınız yiyecekleri korumaya çalışırken, bilmeden de olsa zarar verebilirsiniz. Çünkü, buzdolabında saklamaması gereken yiyecekleri buzdolabına koyarsanız, gıdaların çürüme hızını arttırmış olursunuz.

İşte buzdolabına koymamanız gereken yiyecekler..

İçerik Navigasyonu

Soğan

Soğan, buzolabına konulmaması gereken gıdaların en başında yer alır. Soğan buzdolabına konulduğu zaman yumuşar ve küflenir. Soğan, kuru ve serin olan, kiler gibi yerlerde saklanması gereken bir besindir.

muz-nerede-saklanmali.jpg

Muz

Soğuk, muzun olgunlaşma süresini geciktirir ve içindeki besin değerlerinin azalmasına sebep olur. Bu sebeple muz, buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler arasındadır. Muzu soğukta değil, serin bir yerde muhafaza etmelisiniz.

Domates

Domatesin tadı, olgunlaşmasına bağlıdır. Soğuk hava domatesin olgunlaşmasını durdurur ve tadını kaybettirir. Domates buzdolabına konulursa tat kaybının yanında, zamanla dokusunu da kaybeder. Domatesin sepette saklanması, bu riskleri ortadan kaldıracaktır.

Patates

Patatesin içinde bulunan nişasta, soğuk havada şekere daha kolay dönüşmektedir. Buzdolabında saklanan patateslerin, bu dönüşümden dolayı, tadı değişir ve yumuşar. Patatesleri uzun süreli saklamak istiyorsanız, serin, kuru ve karanlık ortamları tercih etmelisiniz.

Bal

Buzdolabında bal, kristalize olarak koyulaşır. Buzdolabında saklanması doğru değildir. Bal kavanozunu, ağzını sıkıca kapalı olarak ve oda sıcaklığına muhafaza etmek doğru olacaktır.

kahve-nasil-saklanir.jpg

Kahve 

Buzdolabına konulan kahve, zamanla tadını ve kokusunu kaybeder. Kahve, kuru ve serin ortamda muhafaza edilmelidir.

Sarımsak

Sarımsakların saklanması için en uygun yerler, serin ve kuru alanlardır. Sarımsağı buzdolabında saklarsanız, daha çabuk küflenir ve yapısı bozulur.

Ekmek

Ekmek, buzdolabında saklanmamalıdır. Buzdolabında saklanırsa, küflenmesi hızlanır ve hızlı bir şekilde bozulur. Ekmek, serin ve kuru bir yerde muhafaza edilmelidir.

ananas-dolapta-saklanir-mi.jpg

Ananas

Ananas tropikal bir meyve olduğu için buzdolabında saklanmamalıdır. Ananas, aynı muz gibi olgunlaşması devam eden bir yiyecektir. Soğuk hava ananasın olgunlaşmasını önleyerek, tat ve besin değerlerinin kaybına sabep olur.

Çikolata

Çikolatanın buzdolabında saklanması, çikolatanın tadını bozar. Çikolata, serin ve kuru yerde muhafaza edilirse, çikolata saklama süresi uzar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir