Seyahat, Yaşam

Buones Aires: Tango’nun Başkentinden 10 Sokak Kültürü

Arjantin’in başkenti olan Buenos Aires, Güney Amerika’nın en büyük metropolleri arasında ilk sıralardadır. Çok geniş alana yayılan caddeleri, mimari yapıları ile bu kent oldukça Avrupaidir. İspanyolca konuştuğunuz bu yerde işte size sokaklardaki 10 kültür:

İçerik Navigasyonu

1- Murallarla süslü sokaklar

Şehirde sık sık olan en önemli çalışmalardan biri murallar. Dev duvar resimleri lokal sanatçılarla yapılıyor ve sokakların renklenmesinde oldukça etkili. Bu muhteşem çalışmaları mutlaka görmelisiniz. İstanbul Kadıköy’deki muralların daha muhteşem hallerini bu şehirde görebilir ve fotoğraf karelerine ekleyebilirsiniz.

2- Palermo bölgesi

Sokak aralarında gezmekten hoşlanan ve tasarıma meraklı olup sevenlerdenseniz bu bölgeye mutlaka gitmelisiniz. Ayrıca sokaklardaki tatlı kafeler de içinizi ısıtacak.

3- Tango

Evet tango. Sokaklarda da tangoya rastlamanız oldukça mümkün. Özellikle La Boca’da sokak aralarından tango yapanları görebilir, onlara katılabilirsiniz. Bu bölgede İtalyan tavernaları da oldukça fazladır.

4- Antika, doğa hepsi bir arada

Doğanın hakim olduğu bölgeleri oldukça fazla olan Buones Aires’te antikacılar ve eskiciler ünlü. Özellikle San Telmo bölgesinde bu mekanlara çokça rastlayabilirsiniz.

5- Sokaklardaki Mate tadı

Mutlaka mate denemelisiniz. Bu sokak kültürü bu şehirde mutlaka yapılması gerekenler arasında. Yeşil çayı andıran ama biraz daha sert tada sahip bu içeceği deneyin.

6- Arjantin’in bağımsızlığını kutladığı meydan çok önemli

Plaza del Mayo yani Mayıs Meydanı mutlaka sokaklarından gezerken görmeniz gereken yerler arasında. Perşembe annelerinin toplandığı ve anmaları gerçekleştirdiği anları görmelisiniz.

7- Sokakların gece hayatı

Buones Aires’te gece klubü ve performansları mutlaka denemelisiniz. Sokak sanatçılarının şovlarını izlemeli ve sokaklarda vakit geçirmelisiniz.

8- Alışveriş sokaklarda hep var

Arjantin’in bu şehri özellikle alışveriş anlamında çok zevkli sokaklara ve caddelere sahip. Murilllo caddesi ve Florida caddesindeki dükkanları mutlaka gezmelisiniz.

9- Sokaklardaki müzeleri gezin

Birçok müzeyi bu şehirde görmeli ve içeri girip gezmelisiniz. İlk olarak Uruguay gemi müzesi’nden başlayabilir ve aynı rotada devam edebilirsiniz.

10- Arjantin tarihi

Tarihin en önemli simgelerinden olan Eva Peron’un halka hitap ettiği balkonu mutlaka görmelisiniz. Mutlaka yapılması gerekenler arasında ilk sırada yer almalı ve gezi noktalarınızın başında olmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir