Dünya, Haberler

Bütün Dünyayı Hayrete Düşüren Doğum: İki Başlı Tek Bedenli İkizler

9 Ekim Pazar günü, 32 yaşındaki bir kadın Hindistan’daki Swami Ramanand Tirth Devlet Hastanesi’nde doğum yaptı.

Dünyaya gelen bu ikizler, aynı vücudu paylaşsalar da birbirlerinden bağımsız iki kalp ve iki akciğere sahip olarak doğdular. Genelde aynı bedeni paylaşan ikizlerin ölü olarak doğduğunu belirten doktorlar karşılarında canlı olan bu bebeklerin gördüklerinde hayrete düştüler.

İçerik Navigasyonu

Hemen solunum cihazına bağlandılar

Hastanenin Kadın Hastalıkları Bölümü Başkanı olan Dr. Sanjay Bansode ikizlerin sağlıklı bir şekilde doğduğunu söylemesine rağmen 3.7 kg olarak doğan bu ikizlerin durumu oldukça kritikti. Yaşama şansı düşük olan ikizler doğar doğmaz solunum cihazına bağlandılar.

Hamileliğini bilmiyordu!

Oldukça fakir olan ailenin, hamilelikten 32. haftaya kadar haberi  olmadı. Anne, bebeklerinin olacağını eşiyle birlikte ultrasona gitmesiyle öğrendi.. Tek vücutta iki başlı bir bebek dünyaya getiren anne, yerli halk tarafından zarar görmekten kaçınmak için isminin anonim kalmasını istedi.

Yaşaması için yalvardılar

Dr. Sanjay Bansode ailenin çocuklarının doğumundan sonra gergin olduğunu söyledi. 3 kız ve 1 erkek evladı olan anne-baba yeni doğan çocuklarının yaşaması için ellerinden geleni yapması için doktorlara yalvarsa da ikizler için pek fazla çözüm yolu yoktu.

Yaşamaları halinde ikizlerin ayrılması için yapılabilecek bir operasyon olmadığını belirten hastane doktorları, durumun iyiye gitme ihtimalinin oldukça düşük olduğunu ve ikizlerin her an hayattan kopabileceğini aileye söylemek durumunda kaldılar.

24 saat sonra gözlerini kapattılar

Doğumunda herkesi şaşkına çeviren ikizler, doğumlarında açtıkları gözlerini 24 saat sonra hayata kapattılar. Ölümleriyle hem hastane çalışanlarını hem de ailesini hüzünlendiren ikizlerin yaşama şansının az olduğunu belirten doktorlar, ellerinden geleni yapmalarına rağmen sonucun değişmediğini söylediler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir