İlişkiler, Yaşam

Büyük Dostlukları Sona Erdiren 10 Kritik Hata

Büyük dostluklar gibi değerli bir şey kolay kolay ele geçmez. Bunun için çoğu zaman yıllarca süren bir arkadaşlık altyapısı, karşıdaki kişinin iyisiyle kötüsüyle alışkanlıklarını bilmek ve bu bildiklerinizi sevmek gerekir. Dostunuz başınız sıkıştığında sizin yardımınıza koşar, güzel zamanlarınızı sizinle paylaşır. Gerçek dost sizi kötü işler yapmaya değil iyi şeyler için koşturmaya teşvik eder. Gerçek dostluk o dur ki dostunuz size “hadi gel gidiyoruz” dediğinde siz ona “nereye” diye sormazsınız bile. Çünkü ona güvenirsiniz. Çünkü o sizin büyük dostunuzdur. 

arkadasligin-onemi.jpg

Aynı kıza aşık olma dostlukları bitiren klasik bir olaydır. 

-Ayrı okullara gitme

Gözden ırak olan gönülden de ırak olur derler. Hakları var. 

-Farklı şehre taşınma

Sadece telefonda veya internette yürüyebilecek büyük dostluk var mıdır. Varsa ömrü ne kadardır tartışmalı bir konu.

arkadaslik.jpg

-Bencillik

Fedakarlık yapmaktan kaçınma dostluğu bitirebilir. Örneğin dostunuzun ilgilenebileceği bir iş başvurusunu ondan gizleyerek sadece kendinizin başvurması. 

dostluk.jpg

-Dostunuzun düşmanıyla dostluk etmek. 

Dostunuzla arası nahoş olan biri size göre ilginç ve arkadaşlık edilmesi gereken biri olabilir. Ancak bu durumun dostluğunuzun temeline dinamit koymakla benzer bir şey olduğunu unutmayın. 

-Aşırı sahiplenme

Dostların da ortak alanlar dışında kendi hayatlarını yaşamaya hakları var. Bu alanlarda ona rahat hareket imkanı sunmazsanız o zaman dostluk kısa sürede son bulabilir. 

-Özen günleri kaçırma. 

Sebebi çok ciddi değilse nişan, evlilik ya da doğum günü gibi özel günlerde dostunuzun yanında olmamanız dostluğunuzun zamanla kaybolmasına sebep olabilir. 

-Cimrilik

Hesabı sürekli dostunuza yıkmaya çalışmaktan vazgeçin. 

-Olumsuzlukları unutamamak. 

Sağlam dostlar arasında da zaman zaman anlaşmazlık konusu olabilecek durumlar yaşanabilir. Hoşunuza gitmeyen durumları görmezden gelin. Sürekli bunu dostunuza hatırlatmayın. Çünkü bu aranızın zamanla soğumasına ve dostluğunuzun bitmesine sebep olabilir. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir