Kültür, Medya, Sinema, Sizce

Cem Yılmaz’a Filmi ‘Arif V 216’dan Dolayı Suç Duyurusu

Cem Yılmaz ‘ın vizyona yeni giren filmi  ‘Arif V 216’ nın bazı sahnelerinde gençleri ve çocukları bonzai, uyuşturucu ve diğer bağımlılıklara özendirdiğini öne süren Profesör Doktor Orhan Kural Ünlü Komedyen hakkında suç duyurunda bundu.

Kural,Cem Yılmaz’ın hem yönetmenliğini hem de oyunculuğunu yaptığı  ‘Pek Yakında’ filiminde ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanımına özendirdiği’ iddiasıyla yine suç duyurusunda bulunmuştu  ve Cem Yılmaz’ın şüpheli sıfatıyla soruşturma kapsamında ifadesi alınmıştı.Cem Yılmaz bu konuyla ilgili;“Filmde bu konuda en küçük bir işaret bulunmamaktadır. Filmimde kesinlikle sigaranın reklam ve tanıtımını yapmadım. Görülen sigara sahneleri hayatın doğal akışına uygun bir şekilde resmedilmiştir. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum.”diyerek kendini savunmuştu.

Ünlü Komedyenin Filimlerinde “planlı ve sistematik” olarak uyguladığını öne süren  sigarayla savaşan Profesör Doktor Orhan Kural dilekçesinde şunları söyledi:

“Bu tür eylemler sigara firmalarının gizli reklam araçlarından olduğu son zamanlarda Sarıay Derneğimiz tarafından alınana duyumlar arasındadır. Bu film hakkında iki gündür çok sayıda telefon aldık. Halkımızın bir bölümü artık gerçekleri anlamaya başladı. Yüksek miktarda ceza verilmediği veya denetimsiz bırakıldığı takdirde bu tür vakıaların tekerrür ettiği ve edeceği herkesçe malumdur. Tütün ürünlerinin ve üretici firmaların isim, marka veya alametleri kullanılarak her ne surette olursa olsun reklam ve tanıtımı yapılamaz. Bu ürünlerin kullanılmasını özendiren veya teşvik eden kampanyalar düzenlenemez. Alkol ve uyuşturucu maddeler gibi bağımlılık yapan ve sayılamayacak kadar zararı olan sigaranın işlev olarak diğer uyarıcı ve uyuşturucu maddelerden hiçbir farkı yoktur. Yasağı ihlal eden kişiler hakkında gerekli müeyyidelerle cezalandırılmasını talep ederim.”

  1. Sizce Cem Yılmaz'a yapılan suç duyurusu gerekli midir?

    1. Evet,gençlerimize örnek oluşturması hiç güzel bir davranış olmaz.
    2. Hayır,filmlerde öyle mesajlar olduğunu düşünmüyorum.
    6 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir