Yaşam, Yemek

Cevizli Güllaç Sarması Tarifi

Eğer sizde değişik güllaç tarifleri arıyor, farklı sunumlar istiyorsanız bu tarif tam size göre. Ramazanın baş tacı cevizli güllaç bu tarifle farklı bir sunuma dönüşüyor. Hala evde denemeye korkanlar için hem pratik hem de ayrıntılı bu tarifle herkes yapabilecek ve inceliklerini öğrenmiş olacak. Deneyecekler için şimdiden afiyet olsun.

İçerik Navigasyonu

Malzemeler

  • 9 yaprak güllaç
  • 7 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı şeker

İçi için:

  • 1 su bardağı kırılmış ceviz

Hazırlama Süreci

Sarma güllaç yapılışı 10 dakika gibi bir süredir.

Nasıl Yapılır?

Malzemelerin Hazırlanışı:

Cevizli güllaç sarması malzemeleri için ilk olarak cevizleriniz çok küçültmeden rondodan geçiriniz veya kırınız. Üzerine kullanacağınız kirazlar dondurulmuş ise erken çıkarıp bekletiniz.

Güllacın hazırlanışı:

Ve sıra geldi cevizli güllaç sarması nasıl yapılır sorusunun cevabına; ilk olarak güllaç sarmasını ıslatmak için kullanacağınız sütü ve şekeri bir tencereye alarak şeker eriyene kadar ısıtınız. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken şey sütün şekeri eritecek kadar ısınmasıdır. Daha sıcak veya soğuk olmamasına dikkat ediniz. Sütünüzü ısıttıktan sonra vanilyayı da ekleyiniz. Güllaç yapraklarının sığacağı bir tepsiye bir yaprak güllaç koyup üzerine bir kepçe süt dökünüz. Aynı şekilde 3 yaprağı üst üste koyarak ıslatınız. Daha sonra 4 e bölerek her bir parçaya ceviz döküp sigara böreği gibi sarınız. Bu şekilde hazırladığınız güllaç sarmalarını başka bir tepsiye diziniz. Toplamda 12 adet sarma çıkmış olacak. Tepsiye aldığınız güllaç sarmalarının üzerine kalan sütü de döktükten sonra buzdolabında yaklaşık 4-5 saat dinlendiriniz. Güllaçlar dolapta bekletilirken üzerini kapatmayı ihmal etmeyiniz. Soğuyan güllaçları dilediğiniz gibi servis edebilir ve süsleyebilirsiniz.

Pişirme Süresi

Cevizli güllaç sarmasının pişirme süresi yaklaşık 15 dakikadır.

Kaç Kişilik

Hazırlamış olduğunuz cevizli güllaç sarması 8-10 kişiliktir.

Servis Önerisi

Cevizli güllaç sarmalarını servis ederken üzerine fıstık ve fındık serpebilirsiniz. Ayrıca kirazlarla da(taze olması tercihtir ancak dondurulmuşta olabilir) süsleyebilir, güllaca yakışan bir sunum hazırlayabilirsiniz.

Kaç Kalori

Hazırlamış olduğunuz cevizli güllaç sarması yaklaşık olarak 120 kaloridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir