Haberler, Siyaset, Sizce

CHP’nin Adalet Şehri Projesini Siz Nasıl Değerlendiriyorsunuz?

Gelibolu yarımadasında yaklaşık 50 dönümlük arazi üzerinde kurulacak çadır ve konteynerlerde konaklayacak katılımcılar için hazırlıklar devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde yapılan CHP MYK toplantısında masaya yatırılan proje için hazırlıklar sürüyor. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, baştan Genel başkan Kılıçdaroğlu’nun ve davetli, gönüllü katılımcıların konaklayacağı kurultay alanının adeta “yaşayan adalet şehri” olmasını planladıklarını ve kurultayın sonunda “adalet manifestosu” yayınlayacaklarını belirtti.

kemal-kilicdaroglu-adalet-yuruyusu.jpg

Siyasetin Ötesinde Bir Platform Yaratılacak

Adalet kurultayı için yapılan planlamalar ve etkinlikler belirlenirken tarih olarak 26-30 Ağustos tarihleri kesinleştirildi. Adalet Yürüyüşü etkinlindeki gibi proje partiler üstü olacak şekilde, siyasi kimliklerin dışında gerçekleştirilecek. Adalet Kurultay’ının amacını benimseyen ve demokrasi, özgürlük talebi olan herkes kurultaya katılabilecek. Ayrıca Adalet Yürüyüşü ’ne katılan ve desteklerini belirten tüm siyasetçiler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin burada da desteklerini göstermeleri amacıyla davetiye le çağırılmaları bekleniyor. Davetli listesinin hazırlığı devam ederken, Meral Akşener destekçilerinin, HDP, SP ve DP üyesi pek çok siyasetçinin kurultaya katılması bekleniyor.

kemal-kilicdaroglu-adalet-yuruyusu-duzenledi.jpg

Adalet Kurultayı Etkinlikleri Genel Hatlarıyla Açıklandı

8 ana başlıkta ele alınacak Adalet konusunun, 5 günlük kurultayın sabah ve akşam oturumlarında konuşulacağı belirtildi. Bu başlıklar; inançta adalet, mahkemede adalet, yaşamda adalet, eğitimde adalet, seçimde adalet, devlette adalet, geçimde adalet, medyada adalet olarak belirlendi. ”

Oturumlara Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşması ile başlanacak. Her oturumda, konu başlığı ile alakalı mağduriyet yaşayanlar söz alacak ve sonrasında uzmanlar sorunların kaynağı hakkında açıklamalar yaparak soruna yönelik çözüm önerileri getirecekler.

Adalet Anıtı Dikilecek

“Adalete bir tuğla da sen koy” sloganı ile Çanakkale il merkezine anıt dikilecek. Katılımcılar üzerinde isimlerinin yazılı olduğu tuğlaları anıta yerleştirebilecek. Ayrıca katılımcılara sertifika verileceği de belirtiliyor.

Kurultayın amacına yönelik bir diğer çalışmada Hafıza Sokağı” oluşturulması. Terör mağduru olanların ve adaletsizliğe uğrayanların anısına atfen kurulacak sokakta; Madımak olayında mağdur olanlar, Ergenekon davasında yaşamını yitiren Kuddusi Okkır ve mağdur olan diğer isimler, Başbağlar katliamında yaşamını yitirenler ve gözaltında, işkencelerde hayatını kaybedenlerin isimleri anılacak, hatırlanacak.

  1. Siz ne düşünüyorsunuz?

    1. Adalet arayışının böyle çözüme kavuşacağını düşünmüyorum
    2. Çok güzel bir düşünce ve etkinlik katılıyorum
    3. Siyasi olarak farklı düşündüğümden desteklemiyorum
    0 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir