Gündem, Haberler

Çiftlik Bank İçin Bakanlar Devrede!

Kısa zamanda çok hızlı yükselen Çiftlik Bank, hakkındaki şüpheler ve çalışma şekliyle de soruları beraberinde taşıdı. 300 bini aşkın üye sayısı ile milyonlarca lira kar elde eden oyun, bir süredir mali işleri ve çalışma prensipleri çerçevesinde izleniyordu. Son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından da incelemeye alınan Çiftlik Bank hakkındaki sorular da artıyor.

Bakan Ödül Verecek, Dendi

Bir süre önce Çiftlik Bank’ın Twitter hesabından paylaşılan bir iletide, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün firmaya ödül vereceği ifade edildi.

Kuala Lumpur’da, 6. Uluslararası Dünya Kalite Zirvesi’nde, Bakan Özlü’den ödül alacağını duyuran firmanın ifadelerine karşılık; bakanlık tarafından yapılan açıklamada paylaşım yalanlanırken, her türlü hukuki sürecin başlatılacağı belirtildi.

Çiftlik Bank’la İlgili Şüpheler Sürekli Artıyor

Çiftlik Bank, üyelerinin yaptığı her işlem için gerçek zamanlı hayvan alışverişi yapılan bir prensibe dayanmasına karşın, firmaya ait çiftliklerin bazılarında hiç hayvan bulunmaması dikkat çekmişti. Firmanın gerçek zamanlı yaptığı işlem kayıtlarındaki şüpheler ve tek kişide toplanan şirket belgeleri, daha önce Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Gıda ve Tarım Bakanlığı’nı da harekete geçirmişti.

Şirket yetkililerinin yaptığı açıklamalar doğrultusunda, Türkiye genelinde Çiftlik Bank’a ait bayiliklerin bulunması ve kısa zaman içinde kendi üretimleri olan ürünlerin piyasa sunulacağı bilgisi kullanıcılarına güven vermesine rağmen, firma ile ilgili şüpheler durulmadı. Üyelerine yatırımları karşılığında gerçek piyasanın çok üzerinde karlar vaadeden Çiftlik Bank’ın, ilerleyen süreçte neler göstereceği merak ediliyor.

Piramit Sistemi Mi?

Kullanıcılarına, Çiftlik Bank’a üye dahil ettikçe kar sağlayan firmanın çalışma prensibi de kaygı uyandırmıştı. Sistemde kazanç sağlamanın en olası yolu olarak görünen bu sistemin, geçmiş zamanda büyük mağdurlar yaratmış piramit sistemlerine benzerliği, firma işleyişinin yasallığı konusunda da çeşitli sorular ortaya çıkarttı.

Sabah Gazetesi’nin haberinde, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na yönelik olarak Çiftlik Bank’ın güvenilirliği hakkında çokça soru sorulduğu ve firmanın bir piramit sistemiyle kazanç sağladığı hakkındaki şüpheler doğrultusunda inceleme başlatılmasının talep edildiği belirtildi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir