Yaşam, Yemek

Çikolatanın 10 Enfes Tezahürü

Uzmanlar günde eser miktarda bitter çikolata yemenin, insan sağlığına çok büyük faydaları olduğunu söylüyor. Bu yazımızda sizlere, çikolatanın oldukça şaşırtıcı farklı farklı tezahürlerinden bahsedeceğiz. Çikolatanın faydaları madde madde şunlardır:

  1. İçerik Navigasyonu

    Felç Riskini Azaltır

İsveç’te yapılan iki binin üzerinde kadın denekten oluşan araştırmada, bir hafta süresince en az 45 gr bitter çikolata yiyen kadınların felç olma risklerinde ciddi bir düşüş yaşandığı tespit edildi. Çikolata tüketenlerin tüketmeyenlere göre yüzde 20 daha az risk taşıdığı görüldü.

  1. Kalbi Güçlendirir

Bitter çikolata düzenli tüketildiğinde kan basıncının ve kötü kolesterolün düşmesine katkıda bulunur ve böylelikle kalp damar hastalıklarına yakalanma olasılığını minimuma indirir.

  1. Tokluk Hissi Sağlar

Çikolatanın faydaları saymakla bitmez. Bol miktarda lif içerdiği için çikolata, tokluk hissi verir ve böylelikle kişinin kilo almasına neden olabilecek diğer besinleri tüketme isteğini köreltir.

  1. Diyabetle Olan Savaşta Etkili Olabilir

Henüz tam olarak ispatlanmış olmasa da sık sık bitter çikolata tüketmenin, diyabete karşı olan savaşta etken bir madde olabileceği düşünülmektedir. Uzmanlar bunun nedenini çikolatanın insülin duyarlılığını arttırdığı şeklinde açıklıyorlar.

  1. Cildin Dostudur

Bitter çikolata, flavonoid açısından çok zengin bir besindir. Flavonoidler, cildi güneşin zararlı ışınlarından koruyabilen antioksidanlardır. Takdir edersiniz ki çikolata yemek tek başına bu ışınlardan korunmamız için yeterli olmuyor, güneş kremi kullanmak şart!

  1. Öksürüğü Hafifletmede Yardım Eder

Çikolatanın içerisinde bulunan teobromin adlı maddenin, beynin öksürüğe neden olan bölümü üzerinde önemli etkisi vardır.

  1. İnsanın Ruh Halini Düzeltmeye Yardımcıdır

Gündelik hayatın stresinden kaynaklı moral bozukluğunu, kendini kötü hissetme durumunu bertaraf etmenin en kolay ve lezzetli yolu çikolata yemekten geçiyor. Çikolatanın içinde bulunan mutluluk hormonunu tetikleyen maddeler sayesinde kişi kendini daha hissediyor.

  1. Kan Dolaşımın Arttırır

Aspirin ile hemen hemen aynı etkiyi haiz olan çikolata, kan dolaşımını arttırmada birebirdir. Kanın pıhtılaşmasını önler.

  1. Göze Yararlıdır

Çikolatanın, retinaya giden kan akışını hızlandırdığı için görmeyi iyileştirdiği düşünülmektedir.

  1. Zekâyı Geliştirir

Bitter çikolatanın beyne faydaları görmeyi arttırmakla bitmiyor. Uzmanlarca yapılan araştırmalara göre; beyne giden kan dolaşımının hızlanması, kişinin daha uyanık ve dikkatli olmasını sağlıyor, böylelikle öğrenme işlemi kolaylaşıyor.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir