Yaşam

Cimri Insanlarla Anlaşmada 10 Etkili Yöntem

  1. Karşınızdakine kesinlikle cimri olduğundan bahsetmeyin.

 Bu ikili diyaloglarda en falso verilen andır. Konuştuğumuz kişiye ayyy Mahmut abi yaa sen de ne cimrisin haaa demek de pek hoş karşılanmaz. Mahmut abiniz sizden buz gibi soğur, bir daha da değil onunla bir çay, bir bardak su bile içemezsiniz.

  1. Cimrilik kelimesini bir kaç dakikalığına lügatınızdan silin.

Karşınızdaki için mükemmel bir yaşam felsefesi haline gelmiş cimrilik duygusu o kişinin en hassas noktasıdır. Bu yüzden onunla konuşurken kesinlikle 3 kuruş daha verip daha kalitelisini alsaydın be Mahmut abiii demeyin. Mahmut abi, abiniz kesinlikle 3 kuruşa 5 köftesini kimseye kaldırmayacak kadar gururlu bir cimri olabilir

cimri-insanlarla-anlasmanin-yollari.jpg

  1. Cimri yerine tutumlu kelimesini kullanın.

Bu Mahmut abiniz için daha az rencide edici olacaktır. Ya Mahmut abi sende az tutumlu değilsin haaa demeniz onu can evinden vuracak, Mahmut abiniz adeta Karadeniz’de batan bir gemi gibi yelkenlerini suyun dibine indirecektir. Okşayın Mahmut abinizin gururunu!

  1. Cimri dahi olsa onun bu yönünü sevdiğinizi belli edecek ifadeler kullanın.

Mahmut abiniz bir cimri olabilir, ama bu onun her zaman kalitesiz şeylere çok para harcadığını göstermez. Kaliteyi ucuza satın almayı alışkanlık edinmiş bir Mahmut abi, kesinlikle sizde cimrilik imajı yaratmıyormuş gibi davranın ve onu her zaman gereksiz harcamalardan kaçındığı için ona imrendiğinizi söyleyerek pohpohlayın. Buna bayılacaktır.

cimrilik.jpg

  1. Ondan küçük tavsiyeler alın. Uygulamasanız bile.

Mahmut abiniz gizli bir bi milyoncu aşığı olabilir. Bu yüzden bir gün hiç beklemediğiniz bir anda onun tavsiyelerine ve deneyimlerine ihtiyaç duyabilirsiniz. Onu her zaman dinleyin, gerekirse bu konuda akıl alın. Konuşmanızı helal be Mahmut abi gibi coşku cümleleriyle desteklerseniz Mahmut abiniz adeta bir tereyağı kıvamında eriyecektir.

cimrilik-eden-insanlar.jpg

  1. Cimriliğe her zaman olumsuz bir hareket olarak bakmayın. Yaşam felsefesi olarak düşünün.

Mahmut abiniz cimriliğiyle mutluysa, dokunmayın Mahmut abinize. Bırakın Mahmut abiniz cimri olarak kalsın. 3 günlük dünyada bununla mutlu olabiliyorsa ne mutlu ona.

  1. Konuşurken asla bu durumdan rahatsız olduğunuzu belirten ifadeler kullanmayın. 

-Üff Mahmut abi seninle de bi dışarı çıkılmıyor ayol! Bi marketten su aldırmadın bana yani!

+Kızım bak ilerde tertemiz hayrat yapmış adamlar gidelim kana kana iç. Suya da mı para vericez yani?

Mahmut abiniz bu konuda haklı olabilir. Hava bedava, su bedava olmadıktan sonra ne yapalım güzelim hayatı?

  1. Ona kesinlikle abartılı sürprizler yapmayın.

Sıradan bir cimri kesinlikle aşırı pahalı hediyelerden ve aksesuarlardan hoşlanmaz. Kızım buna kaç para verdin yaa Bakırköy pazarında bi lira bu tepkisiyle karşılaşmak istemiyorsanız ona uygun bir hediye seçin. Küçük şeylerle mutlu olan Mahmut abinizin kalbini kırmayın.

  1. Beraberken asla bu durumdan şikayet etmeyin. İnsanları ona karşı kışkırtmayın.

Beraber bulunduğunuz bir ortamda Mahmut abinizin muhtemel cimriliklerini asla alay konusu haline getirip onu rencide etmeyin. Zira bu konular Mahmut abiniz için bir yaşam felsefesi. İçindeki Buda’yı öldürmeyin Mahmut’un.

  1. Onu her haliyle sevdiğinizi ona sık sık ifade edin.

Ya ne adamsın Mahmut abi. Yine göstermişsin kendini haa. Nerden buluyorsun böyle uygun şeyleri?

Tarzında kurduğunuz cümlelerle adeta Mahmut abinizin kalbini fethedin. Her zaman yanında olduğunuzu belli edin. Başkalarının yanında onun ne kadar tutumlu olduğunu ve kendi için neler yaptığını anlatarak Mahmut abinizin göğsünü kabartın.

Tebrikler! Cimri dahi olsa, harika bir dost kazandınız. Artık onun için vazgeçilmez birisi olma yolundaki en 10 adımı tamamlamış bulunmaktasınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir