Gündem, Haberler

Cumhurbaşkanı 29 Ekim Resepsiyonunda Neler Söyledi? Kimlere Ödül verildi?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebeti ile Beştepe Cumhurbaşkanlığı’nda düzenlenen resepsiyonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kültür ve Sanat büyük ödül sahiplerini açıkladı. Erdoğan resepsiyonda önemli konuklarla sohbet etti. 29 Ekim Resepsiyonunda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; ‘Türkiye üzerinde oynanan oyunları milletimiz ile bir olup bozacağız’ dedi. Özellikle Avrupa ve Amerika Birleşik Devletlerini kastederek açıklama yapan Erdoğan, ‘demokrasi sınırları içinde hareket edenleri demokrasi kurallarıyla, hukuka uygun hareket edenleri hukukun kurallarıyla bozacağız’ dedi.

Cumhurbaşkanı, Atatürk’ün Vasiyetine Değindi!

Cumhuriyeti kuran ve Türk milletini medeniyetler seviyesine çıkaran Mustafa Kemal ve arkadaşlarını bir kez hatırladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘muasır medeniyetler seviyesi’ vasiyetini dile getirdi. Türkiye’nin devamlı dış güçler ile uğraşmak durumunda kaldığını belirten Erdoğan; Türkiye’nin musır medeniyetler seviyesine çıkmak için yaptığı her hamlede önüne bir engel koyulduğunu ifade etti. Darbeler ve muhtıralar ile engellenmek istenen Türkiye Cumhuriyeti daima milletin hür iradesi ve inancıyla tüm engelleri aşmış bulunmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Türkiye’nin her bir yanında kurulan Müdafa-i Hukuk cemiyetleri Türk milletinin engin iradesi le başlamış bir kıyamdır’ dedi.

Türkiye Tüm Devletlere Örnek Teşkil Etmektedir  

Türkiye’ye karşı yapılan kesintisiz saldırıların Allah’ın yardımı milletin desteği ile engellendiğini söyleyen Erdoğan; uluslararası girişilen senaryo ve bölgesel planların asla işe yaramadığını ve bundan sonrada yaramayacağını ifade etti. Cumhuriyetin 100.yılına büyük bir azim ve mücadele ve büyük bir uyanış ile girildiğini dile getirdi.

29 Ekim Resepsiyonuna Kimler Katıldı? Kimlere Ödül Verildi?  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna birçok önemli isim katıldı. Medya camiasından; Aydın Doğan, Vuslat Doğan Sabancı, Fikret Bila, Hande Fırat, Fatih Çekirge, Süleyman Sarılar, Hakan çelik gibi isimler katıldı. İş dünyasından; Ali Sabancı İnan Kıraç, Halit Cıngıllıoğlu ve spor camiasından; Aziz Yıldırım, Dursun Özbek, Mesut Özil gibi isimler katıldı.

Kimlere Ödül Verildi? Kültür Sanat Büyük Ödülleri; Tarih alanında Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya, Müzik’te Göksel Baktagir, Sinemada Yavuz Turgul, Geleneksel Sanat alanında Ali Toy, Resimde Selahattin Kara ve Vefa Ödülü olarak Nurettin Topçuya büyük ödül verilmesi kararlaştırıldı. Ödüller daha sonra yapılacak ilan edilecek bir tarihte Cumhurbaşkanlığında teslim edilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir