Gündem, Siyaset

Cumhurbaşkanı; Ankara’da “Tek bir terörist bırakmayana kadar operasyonlar sürecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’da Kahramankazan’da fabrika açılışına katılarak terör olaylarına yönelik açıklamalarda bulundu.

ABD’nin bir terör ordusu kuracağını açıklamasının ardından Erdoğan bizim yapmamız gerekenin kurulmaya kalkan terör örgütünün kurulmadan ortadan kaldırmak olduğunu dile getirirken şunları da ifade ediyor:”Kıçı kirli bazıları sınırda bize tehdit sallıyor. Türkiye’yi kendi kabuğuna çekmek istiyor. Topunuz gelin, ne olursanız olun tepenize ineceğiz, bunun başka çaresi yok. Obüslerle vuruyoruz, vurmaya da devam edeceğiz. Kendi kararımızı verdik, şu anda da operasyonlar devam ediyor. Kendi kararımızı kendimiz verdik, veriyoruz. Şu anda da operasyonlar zaten devam ediyor. Hangi tuzakları kurarlarsa kursunlar 2023 hedeflerimize varmamıza mani olamayacaklar.

Müttefikimiz dediğimiz bir ülke sınırlarımız boyunca bir terör ordusu kurmakta ısrar ediyor. Türkiye sınırı boyunca kurulacak bir terör yapılanmasının Türkiye’den başka bir hedefi olabilir mi? ABD’nin artık kelime oyunlarından vazgeçerek niyetini ifade etmelerinden memnuniyet duyarız. Eğer bir ülkenin başındaki kişi, bize terör örgütleriyle birlikte mücadele edeceğini söylüyorsa bu bizim için anlamlıdır. Aksi ortaya çıkana kadar da biz bu söze destek veririz. ABD bir terör ordusunu kurduğunu açıklamıştır, bize düşen de bu terör ordusunu doğmadan boğmaktır. Aksi takdirde istenmeyen hadiselerden biz sorumlu olmayız.”dedi.

Terör örgütüyle bir olanlarıda yok etmek  mecburiyetinde olmayalım diyerek tek bir terörist kalana kadar mücadelenin devam edeceğini belirten Erdoğan: “30 bin kişilik kurduğun ordu orada seni tam anlamıyla temsil edemeyecek ve stratejik ortağının karşısında da rezil olacaksın. Bizim tüm müttefiklerimize söylediğimiz şudur: “Teröristlerle aramızda durmayın.” Katil sürüleri ile aramıza girmeyin. Ortaya çıkabilecek, istenmeyen hadiselerden biz sorumlu olmayız. Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı siz kendiniz indirin ki, biz size teslim etmek zorunda kalmayalım. Teröristlerle birlikte olanları toprağa gömmek mecburiyetinde olmayalım. TSK, en kısa sürede Afrin ve Münbiç meselesini halledecektir. Harekât her an başlayabilir. Ardında da sıra diğer bölgelere gelecektir. Tek bir terörist bırakmayana kadar bu operasyonlar sürecek.

Bu adamların biz cinsini iyi biliriz. Biz stratejik ortağınız isek, bize güven. Rakka’ya ordu gönderilecekse biz 2 tugay da göndeririz. “Sizin generalleriniz yanlış anlatıyor, benim generallerim doğru anlatıyor” dedim. Biz onları çok iyi tanıyoruz. Nasıl kalleş, iki yüzlü olduğunu çok iyi tanıyoruz. Bu ordunun adı ‘kalleşler ordusu’dur. İlk silah doğrultacak olan bu 30 bin kişilik teröristlerdir. İşlerine gelmediğinde onları şantaj malzemesi olarak kullanmaya başlayacak olan da bu teröristlerdir.”sözlerini dile getirdi.

Erdoğan ülkemize kurulan oyunları darmadağınık edrriz diyerek :”Amerika bu vahşi canilerle kendisine gelecek kurmak istiyorsa keyfi bilir ama biz buna izin vermeyeceğiz. Biz milli bekamızı tehdit edecek bir oluşuma asla müsaade etmeyeceğiz. Fırat Kalkanı Harekâtı’nda oyunu bozmuşsak diğer yerlerde de ülkemize kurulan tezgâhı darmadağın edeceğiz.  Gün doğmadan neler doğar, hep birlikte bakıp göreceğiz.”dedi.

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir