Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD’nin New York şehrine geldi. “Can” adlı bir özel uçak ile New York’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı John F Kennedy (JFK) Havaalanında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; Türkiye Cumhuriyeti Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Feridun Sinirlioğlu, Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, New York Başkonsolosu Ertan Yalçın ve eşi Başak Yalçın ile görevli diğer yetkililer karşıladı. Erdoğan, havaalanına vardıktan sonra kalacağı otele gelişi esnasında kendisini bekleyen Türk bir grupla da kısa bir süre ayaküstü konuştu.

cumhurbaskani-erdogan-abd-de.jpg

Erdoğan ABD Polisi Tarafından Korundu

 ABD polisi tarafından, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otelin çevresinde üst düzey güvenlik önlemleri alınarak, otelin bulunduğu sokağın trafiğe kapatıldığı öğrenildi.

edogan-trump-gorusmesi-ne-zaman.jpg

Erdoğan’ın koruma müdürü Muhsin Köse ve diğer korumalarının ise Türkiye’den ABD’ye giden özel uçağa binmedikleri görüldü. Bu durumun nedeni olarak, Erdoğan’ın korumalarının 16 Mayıs’ta Washington’daki Büyükelçilik önünde, protestoculara saldırması ve bunun ardından ülkede Erdoğan’ın korumalarına yönelik yakalama kararı çıkarılması sebebiyle, hiçbir korumanın gelmemesinin nedeni olarak bu düşünülüyor.

21 Eylül’de Trump İle Görüşülecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın New York’a varmasıyla da gerçekleştireceği programlar gün gün öğrenilmş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pazartesi günü, yıkımı geçtiğimiz günlerde sona eren Türk Evi’nin temel atma törenine katılacak. Salı günü ise BM Genel Kurulu’na hitap edecek ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in BM Zirvesine katılan liderler için düzenlediği öğle yemeğine katılacak. Aynı günün akşamı ise Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump ve eşi tarafından verilecek davete katılması düşünülüyor.

cumhurbaskani-erdogan-ne-zaman-trump-ile-gorusecek.png

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 Eylül Perşembe günü de ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelecek ve birçok ilke liderlerinin de bulunduğu toplantıda ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Ayrıca Erdoğan’ın, İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Rohinga Temas Grubu toplantısına da katılması öngörülüyor.

Erdoğan’a New York ziyaretinde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da eşlik edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir