Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Suriye’de oynanan oyunun kalbine hançer sapladık”

TBMM Grup Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı NATO’ya seslenerek gerektiğinde tavır almasını vurgulayarak ; “”Ey NATO siz ortaklarınızdan birine herhangi bir sınır tecavüzünde bulunanlara karşı tavır almakla da mükellefsiniz. Şu ana kadar siz ne tür bir tavır aldınız. Bunu kendilerine duyurduk, duyuruyoruz. Genelkurmay Başkanımız kendileri ile bu konuda görüşüyorlar, görüşecekler” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan gündemde her zaman tartışma ortamı sağlayan AYM ile ilgili düşüncelerini ; “Adalet Şurası’nda akademisyen ve yargı mensuplarımızla bir araya gelme imkanı bulduk. Son yıllarda yaşanan birtakım gelişmelerin faturası her ne kadar hükümetimize kesiliyor olsa da aslında yargının kendi iç tartışmalarının ürünüdür” ifade etti.

ABD’nin terör örgütü önderliğinde ordu kuracağını açıklamasının ardından bu konu hakkında;””Dün Irak’ta oynana oyunu bozduk, Suriye’de oynanan oyunun kalbine hançer sapladık. Kısa süre içinde Afrin ve Münbiç’ten başlayarak Suriye’deki terör yuvalarını da birer birer yok dağıtacağız. Buna ne müttefikimiz görünüp bizi sırtımızdan vuranlar mani olabilir ne de siyasetçi görünen marjinaller mani olabilir.” açıklamalarda bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir