Haberler, Siyaset

Cumhurbaşkanı: Kimse Kusura Bakmasın, Ansızın Vururuz…

2023 Gençlik Şurası’nda gerçekleştirilen programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Bu vatanı bizim topraklarımızı parçalamaya kimsenin gücü yetmez. Nerede olursa olsun vatanımıza yönelik bir müdahale ve taciz söz konusu olduğunda hemen karşılık vermek durumundayız. Eskide olduğu gibi birilerinin iznine de ihtiyaç yoktur. Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılan tacizlere karşılık vermek için kimseden izin alacak halimiz yoktur dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gençlik Şurası Toplantısında konuşmaya başlarken; gençlere seslenerek sizi 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanları olarak selamlıyor’ açıklamasında bulundu.

erdogan-aciklama.jpg

Hiç Ummadık Bir Anda Vurabiliriz!

Cumhurbaşkanı; vatan topraklarını bölmeye kimsenin gücünün yetemeyeceğini belirterek, Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te, Kandil’de F-16 ile oralara girer gücümüzü gösteririz dedi. Gençlere seslenirken; asla gençliğinizi öldürmeyin, vaktinizi asla boşa geçirmeyin dedi. ‘Biz inançlı bir gençlik istiyor ve imanlı bir şekilde yetiştirilmesini ümit ediyoruz.’ Gençlerin sanata, kültüre, teknolojiye önem vererek tüm gelişmeleri takip ederek ilim irfan sahibi bir gençlik yetişmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan; bulunduğu konumu kastederek asla makam sevdasıyla hareket etmediklerini, sadece millete hizmet etmek için bu yola çıktıklarını belirtti. Gençlerin memur olmaktan daha çok girişimci olarak görev almaları gerektiğini söyleyen Erdoğan, işveren konumuna gelmenin, üretici olmanın ülkeye ve devlete daha yaralı olunacağı yönünde uyarıda bulundu.

erdogan-genclik-surasinda-konustu.jpg

Cumhurbaşkanı Osmanlıcanın Önemine Vurgu Yaptı  

Cumhurbaşkanı Erdoğan; özelikle gençlerin hedeflerine varmak için, hayallerini gerçekleştirmek için memleketlerinde oturarak sadece kendini dilin konuşarak dar bir çerçevede bağlı kalınmaması gerektiğini belirtti. Gençlerin geri dönmek, atalarının bıraktığı mirası öğrenmek ve benliklerini kazanmak için farklı ülkelerde bulunması yararlı bir çalışmadır. Fakat Osmanlıca dilinin bilinmesi de son derece önemlidir. Binlerce yıllık kitap ve belgelere göz atarken onları öğrenmeye çalışırken veya merak ederken bu kitap ve belgelere yabancı kalmamak gerekir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca 2023 etkinliklerine sahip çıkılması gerektiğini, hazırlık sürecinde beraberce bir yardımda bulunulması gerektiğini söyledi. Bu kutlamalar hem yurtiçinde hem yurtdışında birçok organizasyonu kapsamaktadır. Bu faaliyetlerin yürütülmesinde Başbakan yardımcısı Hakan Çavuşoğlu görevlendirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir