Anketler, Gündem

Cumhurbaşkanı Kudüs Konusunda Papa ile Görüştü

ABD Başkanı Trump’un Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin üzerine ABD Dışişleri Bakanı gerekmedikçe Batı Şeria’ya ve Kudüs’e yolculukta bulunulmaması açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ,İsrail’in bir terör devleti olduğunu ve Kudüs’ü çocuk katili bir ülkenin insafına bırakmayacağını,mücadelemizin kararlı bir şekilde sürdürüleceğini Partisinin Sivas kongresindeki konuşmasında belirtti.

Ak Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan,“Birleşmiş Milletler’de oylama var. Kudüs’ü başkent yapma girişimi. Ne yapıyor ABD başkanı? Tehdit sallıyor… Demokrasinin beşiği dünyada dolarla satın alınacak iradeler arıyor. Sayın Trump, siz Türkiye’nin demokrasi iradesini dolarla satın alamazsınız. Tüm dünyaya sesleniyorum. Dolarlarla demokrasi iradenizi birilerine asla satmayın.  Temenni ediyorum ki ABD bugün beklediği neticeyi alamaz ve dünya Amerika’ya ders verir. Kimse bizim gönül sınırlarımıza ket vuramaz.” ifadelerini kullandı oylama öncesi yaptığı konuşmasında.

Cumhurbaşkanı Sudan Meclisine yaptığı konuşmada,ABD Başkanı Trump’un nerede yanlış yaptığı düşünmesi ve geri dönmesi gerektiği bundan sonra yapması gereken hareket olduğunu belirtti.

 

 

 

 

 

  1. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tutumu sizce ne kadar doğru?

    1. Kesinlikle çok doğru bir tutum içinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan
    2. Gereksiz bir tutum içinde kesinlikle katılmıyorum
    3. Bu konuda hiç bir fikrim yok ilgilenmiyorum bu konuyla
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir