Anketler, Dünya, Siyaset, Sizce

Cumhurbaşkanı; “Terör koridoru olarak düşündükleri yeri de onlara mezar ederiz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Fransa seyehati sonrası Suriye’nin kuzeyine kurmak istedikleri terör koridoruna asla izin vermeyeceğini belirterek  “Biz vurduk mu oturturuz. Ne PKK bir şey yapabilir, ne YPG! Hadi, güçleri yetiyorsa, terör koridoru meselesinde yürüsünler. Nasıl 2 bin km2 arazi üzerinde huzur-sükun getirdiysek, o terör koridoru olarak düşündükleri yeri de onlara mezar ederiz. Kararlıyız ve bunu herkes bilecek “açıklamasında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron,tutuklu Fransızların listesinin kendisine verdiği ve listedeki isimlerin terörist olduklatını belirterek ; “Fransa’da PKK, FETÖ yapılanması ile ilgili mücadeleyi kendisi ile konuştum. Dernek isimlerini de içeren doküman ve belgeleri, Fransızca tercümesiyle kendisine verdim. ‘Bunların takipçisi olmanızı istiyoruz, bizde bunları takip edeceğiz’ dedim. Kendileri de ‘Terörle mücadelede sizler neredeyseniz ben de aynı yerdeyim; mücadeleyi aynı kararlılıkla ben de vereceğim’ dedi. Temennim odur ki inşallah bu mücadeleyi birlikte verme imkânı yakalarız. Macron’a Türkiye’de tutuklu bulunan sözde gazetecilerle ilgili olarak da bilgi verdim. “Sizin yargınız nasıl saygınsa bizim ki de saygındır” dedim. Örneğin Can Dündar denilen sözde gazeteci, Türkiye’de 5 yıl 10 ay mahkûm olmasına rağmen, Almanya’da rahatça dolaşıyor. Almanya’da Cumhurbaşkanı olmak üzere bir çok siyasi parti ve makamların rağbet göstermekten çekinmediklerini görüyoruz. Ellerinden gelse ödül de verecekler. Bu adamın FETÖ terör örgütü ile müşterek ne tür şeyler yaptığını biliniyor.” açıklamasını yaptı. 

Fransa dönüşü yaptığı konuşmasında Erdoğan Türkiye’yi hiç bir şekilde zayıf görmediğini aksine güçlü bir ülke olarak gördüğünü dile getirirken PKK ve YPG’ye rest çekerek ‘biz vurduk mu oturturuz’ diyerek sözlerine devam etti; “Ben Türkiye’yi asla zayıf olarak görmüyorum. Biz vurduk mu oturturuz. Ne PKK bir şey yapabilir, ne YPG! Hadi, güçleri yetiyorsa, terör koridoru meselesinde yürüsünler. Bizim bu noktalarda evvel Allah biz inanıyoruz, inandığımız için de üstünüz. Nasıl biz şu anda 2 bin km kare arazi üzerinde nasıl huzur sükun getirdiysek, o terör koridoru olarak düşündükleri yeri de onlara mezar ederiz. Bu konuda kararlıyız, bunu herkes bilecek. Bizim medyamızın da bunun bilincinde olması lazım. Konuya ABD değil Türk’ün bakışı ile bakın. ABD lafa gelince, “Biz terör örgütünün karşısındayız” diyor. Ondan sonra da DEAŞ’a karşı yine bir terör örgütü olan YPG’yi yanına alarak mücadele ediyor. Medyadan bazıları da tutmuş, “Ne yapsın ABD, tabii ki onlarla yürütecek bu işi” diyebiliyor. Milli ve yerli olmak, yanlışa düşmemek açısından da önemli.” diye konuştu.

  1. Cumhurbaşkanımızın sözlerine katılmıyorsunuz ?

    1. Kesinlikle katılıyorum
    2. Hayır katılmıyorum
    3. Evet katılıyorum çünkü biz "Biz vurduk mu oturturuz"
    5 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir