Gündem, Siyaset

Cumhurbaşkanı Tokat’ta: “FETÖ’cü hainlere hesap sorduk “

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Ak Parti  Tokat İl Kongresinde FETÖ’ye dair açıklamalarda bulundu: “FETÖ’cü hainlere döktükleri kanın hesabını hukuk içinde sorduk sormaya devam ediyoruz.Adaletin tecellisi için kılı kırk yarıyoruz. Şahit olduklarımız dünyanın belkide en büyük şeytani organizasyonunu gösteriyor. Devletimizin kurumları FETÖ’nün haşhaşilerinden temizlendikçe devletimiz güçleniyor. ifade etti.

Teröristin her yerde terörist olduğunu ve Suriye’deki teröristleride üllemizdekiler gibi yok edeceklerini vurgulayan Erdoğan: “Suriye’deki teröristi de, ülkemizdeki teröristi de çok iyi biliyoruz.Bir gece ansızın gelebiliriz. Bizi izlesinler. Şu anda sınırlarımızdaki en ufak bir taciz bizim için atılması gereken adımların işaret fişeğidir. Kimi ülkeler terörist kabul ettikleri yapıları çeşitli hokkabazlıklarla dost göstermeye çalışabilir bizim için terörist her yerde teröristtir.Nasıl sınırlarımız içinde bölücü terör örgütüne göz açtırmıyorsak, sınırlarımızın öte tarafında da bunların hakkından gelmeye kararlıyız. Önümüzdeki günlerde inşallah, Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımını attığımız güney sınırımızı terörden arındırma operasyonunu Afrin’le devam ettireceğiz. Türkiye’nin meşru çabalarına destek olunmasını istiyoruz.sözlerini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı kongre toplantısı başlamadan önce de açıklama yaparken, çok çalışılıp birlik bereberlik içinde bizi bölmek isteyenlere derslerini verileceği konusuna dikkat çekerken şöyle açıklama yaptı.

“Erdoğan, kongre öncesinde salon dışındaki vatandaşlara yaptığı konuşmasında ise şunları söyledi:

6. Olağan Kongre vesilesiyle bugün Tokat’tayız. 3.5 yıl oldu, artık bunu geride bırakıyoruz, bugün yeni bir milada başlıyoruz. 

Bu milli irade, yerli irade oldukça, 2019’un Mart’ı, Kasım’ı geliyor mu? 

Milli mutabakatımızla beraber Türkiye yeni bir dönemin önü açılacak. 

Bu adımlarla beraber Bir birlik, beraberlik. Sayın Bahçeli’nin açıklamalarını da duydunuz. 

Görüşmeleri duydunuz, gördünüz. Bir milli mutabakatı hep beraber sağlayacak, tavanda da tabanda da karşımızdaki o CHP zihniyeti bu milletten gereken dersi alacak. Buna hazır mıyız? 

Öyleyse daha çok çalışacağız. Kapı kapı dolaşacağız. Birileri bizi bölmeye çalışıyor. Onlara da gereken dersi arazide vereceğiz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir