Gündem, Haberler

Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları Gece Boyunca Devam Etti

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. yıldönümünde resmi törenlerle başlayan etkinlikler gece kutlamalarla devam etti. Ülkemizin her köşesinde büyük coşkuyla kutlanan Cumhuriyet Bayramı’na binlerce vatandaş katıldı.

İçerik Navigasyonu

1. İstanbul

Şişli’de Atatürk ve Türk bayraklarıyla donatılmış yoldan geçen vatandaşlar Abdi İpekçi Caddesi’nde verilen Mehmet Erdem konseriyle kutlamalara devam etti. Kadıköy’deki kutlamaların adresi olan Bağdat Caddesi’nde vatandaşlar Atatürk posteri ve Türk bayraklarıyla geceye renk kattı. Pendik’teki yürüyüşte 94 metrelik Türk bayrağı dikkat çekti. Maltepe’de ellerinde fenerler ve Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılan vatandaşlar ressam Furkan Yurdakul’un çizdiği Atatürk portresini görme şansına erişti. Silivri’de toplanan büyük kalabalıksa yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı’nda İstiklal Marşımızı söyledi. Sarıyer’de vatandaşlar 1 kilometrelik bayrakla beraber yürüyerek bu coşkuya katıldı. Bakırköy’de sahne alan Haluk Levent ise bayram coşkusunu “İzmir Marşı” ile tamamladı.

2. Ankara

Anıtpark’ta Candan Erçetin konseriyle Cumhuriyet Bayramını kutlayan vatandaşları yağan yağmur da durduramadı.

3. İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen kutlamalarda havai fişek ve ışık gösterilerinin yanında Funda Arar konseri İzmirlilere bayram sevincini ve coşkusunu yaşattı. Fener alayı ile başlayan yürüyüşün ardından Gündoğdu Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaş gece yarılarına kadar kutlamalara devam etti.

4. Sivas

Sağanak yağışa rağmen düzenlenen yürüyüşe gaziler de dahil olmak üzere yüzlerce vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı önüne kadar süren yürüyüş ve kutlamalar İstiklal Marşı ile son buldu.

5. Fethiye

Klasik araçların da katıldığı yürüyüşe vatandaşlar ellerinde fenerler ve bayraklarla katıldı. Beşkaza Meydanı’na kadar süren kutlamalar bando eşliğinde söylenen İstiklal Marşı ve konserlerle devam etti.

6. Zonguldak

İstasyon Mevkisinden valiliğe kadar yürüyen vatandaşlar ellerinden Türk bayrakları ve fenerlerle bayramın coşkusunu yaşadı.

7. Yalova

Yüzlerce kişinin katıldığı kutlamalarda meydanı bayraklarla ve posterlerle dolduran yüzlerce vatandaş Leman Sam konseriyle eğlendi.

8. Marmaris

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı yürüyüşte 4,5 kilometre uzunluğundaki Türk Bayrağı yürüyüşe katılan vatandaşlar tarafından taşındı. 7 kilometrelik yürüyüşün ardından Atatürk Anıtı önünde saygı duruşuyla beraber İstiklal Marşı’nı söyleyerek geceyi tamamladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir