Yaşam, Yemek

Daha Sağlıklı Olmak İçin Mutlaka Tüketilmesi Gereken Yiyecekler

Uzun ve sağlıklı bir hayat için gerekli olan bu besinler her zaman ulaşabileceğimiz, uygun bütçeli ve yemeklere tat katan yiyeceklerden.

domatesin-faydalari.jpg

İçerik Navigasyonu

Domates:

Her tür hastalığa çare olan ve lezzeti ile birçok yemeğe tat veren domatesi listenin en başına koymalı ve tüketmelisiniz. Yaz mevsimindeki domatesler önemli bir antioksidandır ve taze olarak tüketilmelidir.

cevizin-faydalari.jpg

Ceviz:

Somon balığından çok daha fazla omega-3 bulunan cevizde herkesin hayatında bulundurması gereken yiyecekler arasında yer alıyor. Birçok hastalığı önleyen ve uzun yaşamanın sırrı kabul edilen cevizi her gün tüketebilirsiniz. Özellikle düzenli beyin fonksiyonları açısında ceviz birçok yiyecek arasında üst sıradadır.

Ispanak:

Çocuklara da Temel Reis ile sevdirmeye çalıştığımız ıspanağı biz de çoğu zaman hayatımıza almıyoruz. Ancak ıspanak haftanın birçok günü mutlaka yenilmesi gereken yiyecekler arasında yer alıyor. Sadece öğün olarak değil bazı yemeklere tat vermesi için de ıspanağı kullanabilirsiniz. Ispanak yeşil yapraklı sebze olması sebebiyle vücudun direncini arttırır ve güç kaynağıdır.

Yulaf:

Son yıllarda dengeli ve sağlıklı beslenme programlarında sürekli söylenen lifli yiyecekler arasında olan yulafın vücuda oldukça fazla faydası bulunmakta. Kolestrol seviyesini düşüren ve sağlıklı yaşam için tüketilmesi gereken yulafı birçok farklı şekilde yiyebilirsiniz. Ara öğünlerde yoğurt ile ya da tatlılarda hatta sabah kahvatılarında yulafı yiyebilirsiniz. Ayrıca sadece yulaf değil lifli besinlerin birçoğunu hayatınızda tutmalı ve öğünlerde yer vermelisiniz.

Protein:

Proteinli besinleri mutlaka hergün yiyeceklerden almalısınız. Birçok besin protein açısından güçlüdür ve gün içerisindeki yemeklerde kullanılabilir. Baklagiller, tavuk göğsü ya da balık gibi besinler yüksek oranda protein barındır. Bu besinleri az yağlı seçerek sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz.

Su içeren sebzeler:

Su içmek kadar su içeren sebzeler de hayatımızda önemli bir yer oluşturmaktadır. Vücudun su dengesinin korunması için karpuz, marul ya da brokoli gibi yiyecekleri mutlaka yemeli ve zengin besin kaynaklarını bu sebzelerden almalısınız. Tüketirken çok pişirmemeye ve besin değerlerini kaybetmemeye özen göstermeyi unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir