Haberler, Spor

Derbideki Poster Hakkında Soruşturma Açıldı

Dünyanın derbileri arasında gösterilen, Türkiye’nin en büyük derbisi olan Galatasaray- Fenerbahçe maçının yankıları hala sürüyor. Fifa kokartlı hakem Cüneyt Çakır’ın kararları, iki takımın teknik adamları arasında yaşanan gerginlik, saha içindeki oyun anlayışı konuşulurken bir de Galatasaray taraftarlarının kareografisi bu tartışmalara dahil oldu.

Pankart soruşturması açıldı

Süper Toto Süper Lig’in 9. Haftasında oynanan Galatasaray – Fenerbahçe müsabakasında açılan pankart için soruşturma başlatıldı. Başbakan Binali Yıldırım, tribünde açılan pankart için soruşturma talimatı verdi. Büyük derbi golsüz eşitlikle son bulmuştu. Derbi başlamadan ‘’ultrAslan’’ olarak bilinen taraftar grubunun da bulunduğu Odeabank tribününde pankart açtılar. Pankart, neden soruşturma kapsamında olduğu ile alakalı bilgi verelim.. Bahsi geçen pankartta ‘siz diz çöktüğünüz için onlar büyük görünüyor’ , ‘ayağa kalk’ sözleri yazıyordu. ABD’li aktör olan Sylvester Stallone’nin ‘’Rocky’’ isimli filminden esinlenerek hazırlanan görsel kareografi makara ile tribüne çekilmişti. Açılan pankartın Fetö ile alakalı bir mesaj mı diye tartışılmaya başlarken , ‘’Kim diz çöküyor’’, ”Büyük olarak kimden bahsediliyor”,  gibi sorular sorulmaya başlandı. Yaşanan olaylar sonrası Galatasaray Spor Klübü’de resmi sitesinden konuyla alakalı bir açıklama yaptı.

Federasyondan açıklama geldi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), konu ile alakalı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama ile ilgili olarak şu bilgileri aktarabiliriz.Taraftarların, saha içine sokmak istediği afiş ve pankartlara karar verme yetkisinin kendilerinde olmadığını açıkça belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu, konu İle alakalı tam olarak ;

“6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun’un Uygulanmasına İlişkin Yönetmelik uyarınca müsabakalara girişte pankart, afiş ve diğer malzemelerin kontrolünü yapmak, gerektiğinde içeri almamak, stadyuma alınmayacak pankart ve dövizleri belirlemek Mülki İdare Amiri tarafından görevlendirilen Müsabaka Güvenlik Amiri, Emniyet Birimleri ve Spor Kulüplerinin yetki ve sorumluluklarındadır.

Bu nedenle taraftarların, spor alanına sokmak istedikleri afiş veya pankartlara karar vermek Türkiye Futbol Federasyonu’nun yetki ve sorumluluğunda değildir. Kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir