Haberler, Spor

Derbinin Hakemi Belli Oldu! Fenerbahçe’nin İstemediği İsim…

22 Ekim Pazar günü, saat 19:00’da Türk Telekom Arena stadında oynanacak Galatasaray – Fenerbahçe maçının ihtimalleri masaya yatırılmaya başladı. İlk 11’den, hakeme, oyuncu değişikliğine kadar her kararın çok önemli olduğu bu maçta merak edilenler sık sık tartışılmaya başlandı.

galatasaray-fenerbahce-derbisi.jpg

Süper Lig’de hakem kararları hakkında maç sonrasında oldukça fazla yorum yapılıyor. Kimisine doğru olan karar, kimisine tamamen yanlış geliyor. Peki, hakem kararlarının maçı etkilediğini siz de düşünüyor musunuz? Hakem kararlarının bu kadar önemli olması derbinin akışını nasıl etkiler göreceğiz. Özellikle Fenerbahçe – Galatasaray derbilerinin ağırlığı, hakem kararlarının da daha çok konuşulmasına sebebiyet veriyor. Bu tarz büyük maçlarda hakemlerin taraftar tezahüratlarından fazla etkilenip yanlış karar verdiği de sık sık konuşulanlar arasında.

Hakem kararları bu kadar önemliyken, derbinin hakemi kim olur dersiniz? Hakemlerle alakalı her geçen gün farklı gelişmeler yaşanıyor. Süper Ligin 9. Hafta hakemlerini atamak için toplanan Merkez Hakem Kurulu, derbi için en uygun Cüneyt Çakır’ı görmüştü. Ancak birtakım iddialara göre Fenerbahçe’nin bu karara tepki koyduğu ve Cüneyt Çakır’ı istemediği haberleri konuşulmaya başladı. Bu tepkiler sonucunda Merkez Hakem Kurulu, Cüneyt Çakır yerine Fırat Aydınus ismi üzerinde durmaya başladı.

cuneyt-cakir-fenerbahce-galatasaray-derbisi.jpg

Cüneyt Çakır, uzun süredir Fenerbahçe maçlarında görev yapmamıştı. Cüneyt Çakır, en son Fenerbahçe’nin 12 Aralık 2016 tarihli Antalyaspor maçında düdük çalmıştı. O maçta  Fenerbahçe, Antalyaspor’a 1-0 yenilmişti. Moussa Sow’un, röveşata ile attığı golü faul nedeniyle iptal etmesi, Fenerbahçelilerin Cüneyt Çakır’a tepki koymasına sebep olmuştu.

Başarılı hakem Cüneyt Çakır’ın derbi karnesi şöyle: 8 defa Galatasaray Fenerbahçe derbisini yönettiği ve bu maçlarda Fenerbahçe 4, Galatasaray 3 kez galip geldi. 1 maç ise berabere bitti. Şimdi büyük derbi yaklaşırken, düdüğü kimin çalacağı büyük merak konusu olmaya başladı.

galatasaray-fenerbahce-maci-ne-zaman-saat-kacta-baslayacak.jpg

Ve Derbinin Hakemi Belli Oldu!

İddiaya göre derbinin hakemi belli oldu. Buna göre Fenerbahçe – Galatasaray maçının hakemi yüzde doksan olasılıkla, Fenerbahçe’nin istemediği iddia edilen tecrübeli hakem Cüneyt Çakır olacak.

 

  1. Sizce Büyük Derbinin Hakeminin Cüneyt Çakır Olması Doğru Bir Karar Mı?

    1. Bence doğru bir seçim
    2. Kesinlikle doğru bir seçim değil
    3. Fenerbahçe için iyi bir seçim olmamış
    4. Hakemin önemli olduğunu düşünmüyorum
    0 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir