Spor

Derbinin Sansasyonel Hakemi Ali Palabıyık’a Şok

Cumartesi günü Kadıköy’de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan ve 2 penaltı, 5 kırmızı kart ve kötü yönetim iddialarıyla unutulmayacak derbiler arasına giren maçın hakemi Ali Palabıyık için büyük cezalar gündemde.

derbi-hakemi-ali-palabiyik-a-sok.jpeg

İçerik Navigasyonu

Neler Olmuştu?

23 Eylül Cumartesi günü oynanan ve Fenerbahçe’nin 2-1 galip ayrıldığı derbide Ali Palabıyık verdiği kararlarla büyük tepki toplamıştı. Özellikle Beşiktaş tarafının yoğun itirazda bulunduğu golle sonuçlanan ofsayt pozisyonu ve Cenk Tosun’un ceza sahasında ayağına basıldığı pozisyonla ilgili kararları çok tartışılmış ve çoğu futbol yorumcusu tarafından yanlış karar olarak değerlendirilmişti. Bunun dışında maçta verilen kart kararları ve sahaya atılan yabancı maddeler tartışma konusu olmuştu.

besiktas-fenerbahce-derbisi-hakemi-kim.jpg

MHK Kararını Açıkladı

Yönetimiyle eleştiri toplayan Ali Palabıyık Merkez Hakem Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda 6 hafta veya daha uzun süreyle herhangi bir maçta düdük çalamayacak. Ayrıca Palabıyık Beşiktaş’ın bu sezon oynayacağı başka hiçbir maçta düdük çalamayacak. Bunun dışında uzun bir süre için başka bir derbi maçına verilemeyeceği de MHK tarafından alınan kararlar arasında.

Gözlemci Raporunu Gönderdi

Derbiye gözlemci olarak atanan Hamza Işın, federasyona yolladığı raporda çarpıcı ifadelere yer verdi. Raporda orta hakem ve ekibinin maçın kaderini etkileyecek kararlar verdiğini belirten gözlemci hakem Ali Palabıyık için 7.8 gibi düşük bir not değerlendirmesinde bulundu. 7.8 notunun maçta yapılan gidişatı değiştirecek kadar önemli bir hatada verilen not olması dikkat çekti. Bu not ve yazılan raporlar nedeniyle Ali Payabık’a verilmiş olan FIFA kokartının da risk altında olduğu ve kokartı kaybetme ihtimali olduğu belirtildi.

Gözlemci raporunda dikkat çeken ayrıntılar ise hakemin maçı etkileyen kararları. Raporda çok itiraz edilen ofsayt pozisyonunda hatalı karar verildiği ve pozisyonun ofsayt olmadığı, yardımcı hakemin de hataya ortak olduğu bildirildi. Cenk Tosun’a yapılan müdahalenin penaltı olduğu ve penaltı verilmesinin yanlış karar olduğu da yine raporda yer aldı. Tarafların itirazda bulunduğu kart kararlarının bazılarında hatalar olduğu da raporda bulunan bilgiler arasında.

  1. Ali Palabıyık Hakkında Verilen Karar İçin Ne Düşünüyorsunuz?

    1. Kesinlikle doğru karar, çok kötü bir yönetim gösterdi
    2. Az bile ceza veriliyor hakemliği elinden alınmalıydı
    3. Bir iki küçük hatası oldu abartıldığını düşünüyorum
    4. Bence gayet başarılı yönetti, bu kararı anlamsız buldum
    2 Oy
    Sonuçlarınızı Paylaşın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir