Haberler, Siyaset

Devlet Bahçeli: “uluslararası Kumpasın Hükmü Türkiye’de Geçmeyecektir.”

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Lideri Devlet Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmada ABD’ye sert göndermelerde bulundu. Yapılan yargılama ile asıl hedefin Türkiye Cumhuriyeti olduğunu savunan Bahçeli, ABD’deki yargılamanın taraflı ve Türkiye’yi yıpratmaya yönelik hazırlandığının altını çizdi.

İçerik Navigasyonu

1. “Engelli Olmak Yetersizlik Olarak Değerlendirilmemelidir..”

Konuşmasına Engelliler Günü mesajı ile başlayan Devlet Bahçeli, engelliler için şu sözlerine yer verdi: “Engelli olmak başarılı şampiyon bir ruha sahip olmaya engel değildir. Engelli olmak umutsuzluğa teslimiyet değildir. Çaresizliğe gömülmek, hayatın dışına çıkmak hiç değildir. Bir defa, bu kaçınılmaz hakikati anlamak ve kavramak lazımdır. Ruh ve vücut sağlığımızın ilelebet garanti altında olacağını söyleyemeyiz. Engelli olmak yetersizlik, acziyet, acınacak bir durum olarak asla değerlendirilmemelidir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü aynı zamanda tutarlı bir vicdan muhasebesi yapılmasının fırsatıdır. Engelli kardeşlerimize önceliği vermeli ve onlara hak ettikleri ilgi ve alakayı gösterebilmeliyiz.”

2. “Soylu Türk Kadınları Hiç Aklımızdan Çıkmamıştır.”

Günün anlamına binaen Türk Kadınının seçme ve seçilme hakkına kavuşmasının yıldönümüne ilişkin konuşan MHP Lideri Bahçeli, Türk insanının kadına verdiği değeri şu sözlerle ifade etti: “Demokrasinin erdem ve emanetlerine sahip çıkmanın ilk şartı temsil ve katılımın önündeki pürüzleri gidermek, herkesin ülke yönetimine katılmalarını temin etmektir. Kadınların seçme ve seçilme hakkını elde etmeleri uzun ve zorlu bir sürecin sonunda gerçekleşmiştir. Kadın demek insan demektir, insan ise eşrefi mahlûkattır. Kadınlar aktif ve fedakârca mücadele ederken demokratik imkânlardan mahrum olmaları akla ziyan bir çarpıklıktır. Kadının ikinci plana itilmesi insani değerlerin ayağa düşmesi ile bir ve aynı anlama gelecektir. İbn-i Sina’nın ifadesi ile “Köhne fikirler, paslanmış çivilere benzer. Söküp atmak zordur.” Kadın insanlık onurunun simgesidir. Türk kadını üstlendiği milli ve manevi vazifeleri vecd ile yapmıştır. Kadınlar Avrupa’da cadı diye katledilirken Türk-İslam Medeniyeti gönül sultanı olarak görmüştür. İlk Türk devletlerinde kadın da yer almış, devlet yönetiminde söz sahibi olmuştur. Soylu Türk kadınları hiç aklımızdan çıkmamıştır, çıkmayacaktır. Türk kadını yuvasının da yurdunun da zarafet ile taçlanmış mimarıdır.”

3. “Zehri Zemzem Diye Yutturmaya Çalışan Dolandırıcılar…”

ABD tarafından yargılanan Reza Zarrab’ın ülkenin gündemini meşgul ettiğini belirten Bahçeli, Türkiye’ye karşı yürütülen kirli oyunlar olarak gördüğü yargılama süreci ile ilgili şöyle konuştu: “Ekonomik oyun ve operasyonlar devamlı körüklenmektedir. ABD’de kurulan yanlı mahkemelerde Türkiye yargılanmaktadır. Buna razı olamayız, sessiz kalamayız. Karanlık ve kaçak bir şahsın, hain bir suçlunun kirli itirafları ülke kamuoyunu meşgul etmektedir. Türkiye’den nasıl kaçtığı ya da kaçırıldığına dair türlü spekülasyonlar yapılmaktadır. Türkiye’yi yere düşürmek amacıyla yer çekimi ile yarışanların iffetsizlikleri hepimizin gözü önünde cereyan etmektedir. Zehri zemzem diye yutturmaya çalışan dolandırıcılar ülkemizin saygınlığını zayıflatmanın hevesine kapılmışlardır.”

4. “Uluslararası Kumpasın Hükmü Türkiye’de Geçmeyecektir.”

Ortada gerçekleşen suçun yargılamasının Türkiye tarafından yapılması gerektiğini sözlerine ekleyen MHP Lideri, “Türkiye soytarıların ithamı ile değerinden bir şey kaybetmeyecektir. Türkiye’yi sanık, şarlatanı tanık yapan, jürisi alık, iddiaları sarsak olan sözde hukuk sistemi her zaman her daim ayaklarımızın altındadır. Her zaman öfkemizin hışmına uğrayacaklardır. Biz demiyoruz ki ortada suç yoktur, demiyoruz ki şarlatan yargılanmasın. Hukuki sınırları Türkiye Cumhuriyeti’dir. Uluslararası kumpasın hükmü Türkiye’de geçmeyecektir. MHP duyarsız, tarafsız kalmayacaktır. Tarafımız sonuna kadar Türkiye Cumhuriyeti’dir. İhanet, melanet ve rezaletin kuşattığı bir ortamda tarafsızlık namussuzluktur. ABD’deki tezgâhın tamamlayıcısı gibi hareket ederek pervasız belgeleri pervasızca sallayanlar, yeni cephe açmaya çalışan namertlerdir. İşguzar ve işbirlikçilerin gerçek yüzleri ortaya çıkmıştır. Yazıktır bu ülkeye, bu vatana. Yazıktır günahtır ayıptır bu millete. Biz yabancıların elinden su içip çanağından yemlenen çevrelere benzemeyiz. Bizim siyasetimiz ilkelidir, iradelidir.” şeklinde konuştu.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir