Ekonomi, Haberler

Devletten İşsiz Gençlere Cep Harçlığı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018 yılında isdihtam teşviklerinin sürdürüleceğini açıkladı ve +2 istihdam isteğini dile getirirken konuşmasını;"TOBB, yılbaşında kendisinde bütün üyelerimizin +1 istihdam sağlamasını istemişti. Şimdi büyüme oranımız ikiye katladığına göre eğer biz +2 istihdam sağlayacak olur isek, bu ülkemizin büyüme oranını daha genişletecek ve bu ülkeyi kıskananları da çıldırtacaktır." şeklinde devam ettirdi.

İşkur,işi olmayan gençlere iş sağlamak için bir çok eğitim programı düzenliyor.Bu programlardan olan “İş başı eğitim programı”na girebilmek içğn ise İşkur baxı işartlar öne sürüyor.Bu programlara 15 yaş üstü işi olmayan ve İşkur'a kayıtlı herkes katılabiliyor.Diğer bir şartı ise işveren kişinin ya da 1. ve 2 derecede akrabası ve eşi olmaması şartı aranıyor.Şartlardan birisi ise emekli olmamak ve programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak gibi şartları yerine getirmek gerekiyor.

İşkur tarafından hazırlanan işbaşı eğitim programlarınının süreleri 3 ile 6 ay içinde değişiyor.Bilişim ve İmalat sektörlerindeki mesleklerde 3 aydan 6 aya kadar çıkartılırken diğer meslek programları ise 3 ay uygulanacağı açıklandı.

İşkur'un uyguladığı programlara katılanlar öğrenci ise 40.5 lira,öğrenci değil ise 54 lira,işsizlik ödeneği alan bir kişi ise 27 lira cep harçlığı alabilecek. Bu programa katılımcıların ; genel sağlık sigortası primi,iş kazası ve meslek kazası sigortası primi ödeniyor.

Kişiler istediği zaman çalışma ve  İş Kurumu İl Müdürlükleri ile hizmet merkezlerine katılabiliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir