Haberler, Teknoloji

Dilencilikte Son Nokta, ‘Dijital Ödeme’

Teknolojinin her geçen gün ilerlemesiyle ilginç haberlerle karşılaşmak olağan bir şey durum haline geldi Bunlara Çin’de bir yenisi daha ekleniyor. Artık sadaka verilirken peşin para olmadığı durumlarda, akıllı telefonlar üzerinden QR kodla dijital ödeme almaya başladığı ortaya çıktı.

Dilenciler artık dilencilikte son noktaya  geldiler. Dilenciler, üzerinde nakit para olmayan kişiler içinde bir çare buldu. Bazen sadaka almak zorunda kaldıkları için QR kod yoluyla dilencilik yapmaya başladılar.

Dilenciler son zamanlarda nakit para bulundurmayan vatandaşlar için QR kodla dilencilik yapacaklar.

Çin’de halkın çoğu Alibaba’nın Alipay uygulamasını kullandığı için mobil cihazlar üzerinden ödeme yapmak son zamanlarda  en çok kullanılan ödeme yöntemi olmuş durumdadır. Bundan dolayı Çin’deki dilenciler  QR kodla dilencilik yaparak yeni bir akım başlattılar. 

Dilenciler,son zamanların trendi olan sokakta dilenirken önlerine koydukları kartona bir QR kod yerleştiriyorlar. Mobil cihazlarındaki dijital cüzdandan, dijital sadaka göndermek isteyenler olursa bu QR kodu okutarak hemen ödeme yapabiliyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir